podcast news play företagaren I media förmån

Inspirerande näringslivsstrategi 2035 presenterad på Morronpasset i Kungälv

En härlig start i Kungälv på Club Evergreen med många företagare på plats som njöt av god frukost och mingel. Det var över ett år sen Morgonpasset kördes LIVE och många var därför extra glada över att träffas igen. Morronpasset är ett forum där företagsamma människor träffas, inspireras, nätverkar och njuter av en god frukost!
Publicerad 21 okt 2021

Passet inleddes av Ingrid Alestig på novasell som bjöd på en rolig och inspirerande dragning kring sina tips för att skapa bra mingel samt hur man bygger ett bra nätverk. 

 

Temat för träffen var Kungälvs näringslivsstrategi 2035 som Miguel Odhner (S), Elisabeth Mattson (L) och Anders Holmensköld (M) från kommunstyrelsens presidium presenterade. Det var ett gediget arbete som lagts ner där både Kungälvsföretag alla partier samt förvaltningen medverkat. Miguel riktade ett stort tack till alla som varit inblandade på ett eller annat sätt.

Strategin och vad man kommit fram till hittills föredrogs av Haleh Lindqvist som är kommundirektör i Kungälvs kommun. En tydlig rödtråd igenom denna långsiktiga plan av aktiviteter bygger på bättre förståelse mellan näringsliv och myndigheter där företagsklimat, innovationskraft och attraktionskraft är viktiga för att fler skall vilja verka och bo i Kungälv.

Mycket arbete kvarstår och resan har bara börjat men vad som redan nu är på gång presenterades.

 

 

  • Julklappar i Kungälv (inköp från lokala handeln)
  • Destinationsutvecklare evenemang
  • Praktikplatsen.se
  • Digitalisering Byggprocess
  • Effektivare kommunikation med näringslivet
  • Tydligare event i våra digitala kanaler

Passet avslutades med en givande frågestund från deltagarna där jobben, kontorshotell samt rankingen var frågor som lyftes och besvarades.

0-green-divider (4).jpg

Ser fram emot nästa Morronpass den 25/11!

Företagarna Kungälv

Fler nyheter från Företagarna

Det här ska du fokusera på Damberg!

Mikael Damberg presenterades som ny finansminister. Företagarnas skattepolitiska expert, Patrick Krassén, presenterar nu fem förslag på reformer som den nytillträdde finansministern bör fokusera på.

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.