podcast news play företagaren I media förmån

Äntligen fick vi ses på riktigt igen med Frukostklubben i Stenungsund

Över 40 deltagare tog sig till Fregatten i Stenungsund för att vara med på denna första helt fysiska Frukostklubben sen pandemin bröt ut. Företagarna Stenungsund-Tjörn ordförande Lars Grenhage och kommunens näringslivsutvecklare Jessica Waller välkomnade alla och det bjöds på frukost och trevligt mingel innan start. Som extra kick var DJ Niklas Feldt på plats och bjöd alla på uppiggande musik.
Publicerad 22 okt 2021

Frukostklubben är fortsatt en populär och viktig mötesplats för näringslivet i Stenungsund.

- Genom digitala träffar har vi lyckats väl med att behålla vårt engagemang för Frukostklubben även under pandemin. Att få välkomna er hit idag är en extra kick som förhoppningsvis ger oss alla en god start på denna dag samt en bättre upplevelse, berättade morgonens moderator Lars Grenhage.

0-green-divider (3).jpg

Först ut på scen var Petra Ohldin Lampinen, näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna GFR. Petra presenterade rapporten Cityindex som tog upp kartläggning av den kommersiella utvecklingen i Stenungsund stadskärna och jämfört med Sveriges stadskärnor. En mycket intressant dragning där Stenungsunds centrum och handelsområde är väldigt attraktivt och detaljhandelsomsättningen klart sticker ut jämfört med riket.

handelsområdeSTOcityindex2021.JPGAvslutningsvis tog Petra upp möjligheterna som skapas av en genomtänkt stadskärna samt vad den bör innehålla utifrån vad som efterfrågas. Det var goda råd och viktig input för näringslivet som verkar i Stenungsund.

Hela rapporten kan läsas här ”Cityindex 2021” https://www.fastighetsagarna.se/aktuellt/rapporter/cityindex/

 

 

 

 

0-green-divider (3).jpg

Carina Erlandsson, Center Manager på Citycon intog scenen efter Petra och kunde berätta om nuläget för stadskärnan och hur de första stegen i utvecklingsplanerna för Stenungstorg ser ut. Det är en modern stadskärna som växer fram och möjligheterna till att stärka attraktionskraften för fler att komma hit för att bo, besöka och handla visade Carina konkreta förslag på.

Näst på programmet kom ”Pitcha ditt företag” ett stående inslag där lokala företag pitchar sin idé och berättade mer om sin satsning eller erbjudande lokalt. Denna gång fick vi lyssna till Björn Lundberg vid PEAB, Daniel Adolfsson från ADayservice, Thérese Sweitz från Glimt Arkitektur samt Tommy Witedal berättade om välgörenhetsauktionen Glädjeresan som hölls den 25 september till förmån för våra äldreboende i Stenungsund, Tjörn & Orust.

Jessica Waller, näringslivschef presenterade aktuell information från Stenungsunds kommun där uppmaningen var att företagare gärna får kontakta kontoret i kommunen om de vill veta mer eller behöver hjälp.   

 

 

Som avslutande punkt gav moderatorn Lars Grenhage alla deltagare att via menti.com möjlighet att berätta vilka ämnen de skulle vilja ta upp i kommande Frukostklubbsmöten under 2022.

 

Stort tack till alla som deltog!

Styrelsen, Företagarna Stenungsund & Tjörn

Nästa Frukostklubben blir den 19 november.

Fler nyheter från Företagarna

Det här ska du fokusera på Damberg!

Mikael Damberg presenterades som ny finansminister. Företagarnas skattepolitiska expert, Patrick Krassén, presenterar nu fem förslag på reformer som den nytillträdde finansministern bör fokusera på.

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.