podcast news play företagaren I media förmån

”Min stora drivkraft är att det jag gör kan rädda liv”

Seglarprofilen Johnie Berntsson med sitt företag HOJAB Affärskonsult är den senaste medlemmen i Företagarna Stenungsund-Tjörn.
Publicerad 10 nov 2021

Många i Stenungsund och Tjörn känner till Johnie Berntsson, som känd seglarprofil med många fina titlar inom matchracing i bagaget. För några år sen utsågs han dessutom till Årets profil i Stenungsund. Det inte alla vet är att Johnie länge jobbat med digitaliseringsfrågor inom hälso- och sjukvård, både inom Västra Götalandsregionen och privat i ett eget företag.

Rivstart för det nystartade företaget

I början av hösten bestämde han sig för att bli egenföretagare igen med företaget HOJAB Affärskonsult. Företaget har fått en rivstart och Johnie har redan intressanta uppdrag, bland annat med en av de största aktörerna som levererar en digital vårdplattform till flera regioner.

− Det är stimulerande jobba med flera kunder och att känna att jag gör bra saker, som indirekt kan rädda liv och minska lidande. Vården är ett område som alla har eller kommer behöva en relation till. Kan jag göra nytta här, så kommer det många till gagn, berättar Johnie.

Fördelar att vara egen när man jobbar med digitalisering i framkant

Johnie trivs att jobba med områden som ligger i framkant och just digitalisering av vårdärenden och olika invånartjänster inom hälsa och sjukvård verkar vara den perfekta matchen. Det finns stora möjligheter att göra nytta för vårdtagare. Samtidigt är det att vara en del av en förändringsresa och stor omställning inom sjukvården, både för personal och system. Det gäller att se möjligheterna och agera snabbt. Med bra digitala lösningar kan vårdtagaren smidigare komma till rätt vårdnivå och det gynnar alla:

− Som egen är det lättare att fånga möjligheter som kommer. Jag kan snabbt fatta beslut, och jag får även stå för alla beslut. Som bonus så trivs jag med friheten att vara själv och att vara min egen chef.

Blev medlem på välgörenhetsauktionen Glädjeresan

Medlemskapet i Företagarna kom till på ett minst sagt ovanligt sätt. Johnie ropade in sitt medlemskap på välgörenhetsauktionen Glädjeresan. Glädjeresan är ett projekt som Lasse Kronér och Tommy Witedal startade 1999 och som sen starten har delat ut sex miljoner kronor till välgörande ändamål. I år var det ålderdomshemmen i STO-regionen som var mottagare. Företagarna Stenungsund & Tjörn sponsrade auktionen,  med ett tre-årigt medlemskap. Tillsammans bidrog både Företagarna och Johnie till de 700 000 kronor som samlades in till äldreomsorgen i STO-kommunerna.

− Det var en win-win. Jag har tidigare stöttat Glädjeresan via seglingen och känner för projektet. I och med att jag startade företag i början på hösten hade jag också tänkt att gå med i Företagarna. I och med detta så gav jag, och fick något tillbaka. Nu hoppas jag, inom kort, kunna vara med på någon av Företagarnas kommande nätverksträffar.

Här kan du läsa mer om Glädjeresan

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.