För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Träffa Niklas Madden, Attefallshus, medlem i Göteborg

Publicerad 3 mar 2021

Niklas, vill du berätta lite om Attefallshus?
- Attefallshus är uppkallat efter Stefan Attefall som var Sveriges bostadsminister en gång i tiden. Attefallshus är ett epitet för en bygglovsfri åtgärd likt friggeboden. Huset kan ha många funktioner som tex hemmakontor, garage, orangeri, förråd, poolhus, spa, gym m.m. och kan även användas som permanentbostad. Maxytan oavsett syfte är 30 kvm (BYA=byggyta) och huset får inte vara högre än 4 m från markens medelnivå.

Vi har under sju års tid aktivt och målmedvetet utvecklat vår unika produkt. FleXIQube™-system möjliggör för Attefallshus att leverera betydligt högre och rymligare hus än vad som är normalt. Vi använder oorganiska Tecopan™-byggelement som bidrar till att vi även kan bygga i mark då byggelementen är okänsliga för väta. Husen är extremt starka strukturellt och tekniken möjliggör att bygga upp till tre våningar.
Vi skapar helhetslösningar och har idag marknadens mest rymliga loft i våra enkla standardlösningar. Våra prefabricerade modulhus tillverkas i vår fabrik i Tidan i Sverige.
Vi säljer en smart premiumprodukt som inte går att jämföras med övriga marknaden, den är helt unik!

- Hur länge har ni varit medlemmar i Företagarna Göteborg?
- Vi gick med för ett år sedan och såg många fördelar med det. Vi har fått konsultation med jurister och rabatter på bensin och telefon.

- Varför skulle du rekommendera ett medlemskap i Företagarna?
- Företagarna är en seriös och välarbetad organisation med ett bra nätverk. Man kan få gratis vägledning och medlemsrabatterna är gynsamma. Mycket bra!

- Vad är det bästa med ditt jobb?
- Det är en ynnest att få jobba med det man brinner för! Mitt största intresse är interiör och arkitektur. Att i egenskap som ägare även få jobba med produktutveckling, media och kommunikation är också väldigt kul. Ingen kund är den andra lik då alla har olika behov och förutsättningar. Den dynamiken är fantastisk.

- Niklas, vad har du för bakgrund?
- Jag är ingenjör i botten och vidareutbildade mig sedan inom ljudteknik och även inom grafisk formgivning.
Jag har mestadels varit egenföretagare där jag har byggt upp verksamheter internationellt. Senaste bolaget sålde jag till ett Schibsted mediaägt bolag i Baltikum. Jag har också  haft nyckelpositioner inom stora bolag men jag trivs bäst med att vara min egen.

- Vad gör du när du inte jobbar?
- Jag ser mycket på film och lagar mat med min sambo. Vi tycker om att resa tillsammans (när det går) och att fixa med huset. Jag läser gärna mycket om inredning, arkitektur och teknik och är uppfinnare, så en del tid går till det också.

- Vad vet inte alla om dig?
- Att jag jobbade som DJ på Rhodos 1992 och att jag var duktig på att pricka en tavla. 1997 rankades jag som SM-tvåa i gevärsskytte på 300 meter!

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna