headphones newspaper video-player

Vi besöker företagaren Jessica Petersen, på Gourmet Sofie

Träffa Jessica Petersen, som driver cateringföretaget Gourmet Sofie.
Publicerad 22 mar 2021

Jessica PetersenGourmet Sofie är en av våra företagare i Göteborg som tampas med pandemins verkningar.

Jessica driver sedan 24 år tillbaka en blomstrande verksamhet med catering till företag, bröllop, sällskap och privatpersoner.

Fram till februari förra året hade hon 9st anställda med pga pandemin är de nu 4st anställda kvar. Tufft läge, men de har ställt om i företaget och levererar nu istället till digitala event och så hoppas de naturligtvis på att kunna öppna upp igen efter sommaren.

Idag besökte ordförande i vår Göteborgsförening, Cathrine Dellborg, Jessica på hennes företag för att lägga örat mot marken. 

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor