headphones newspaper video-player

Företagare i Lilla Edet lärde sig att skapa proffsfilmer med mobilen

Nyligen hade arrangerade Företagarna Lilla Edet ett webinarium, som handlade om hur man kan skapa proffsfilm med mobilen. Det var Helena Brunkman och Mats Strömqvist, skaparna av grafikappen Clipsk, som tillsammans bjöd på sina kunskaper. De gav handfasta tips på hur man kan lyckas med sina filmer i sociala medier och vilka tekniska hjälpmedel som kan vara bra att ha. Deltagande företagare fick också se hur man enkelt redigerar en film och hur man lägger in snygg grafik i verktyget Clipsk.
Publicerad 30 mar 2021

Föredragshållarna förklarade att den rörliga bilden skapar engagemang, ökar konverteringsgraden och stärker relationen mellan sändare och mottagare. Högkvalitativt videomaterial på webben är dessutom något som dagens internetanvändare förväntar sig och det går inte längre att bortse från rörlig bild som kommunikationsmedel. Idag är det fullt möjligt att skapa snygga och proffesionella filmer med mobiltelefonen, om man bara har lite koll på vad man ska tänka på.

Några av filmtipsen Helena och Mats gav var:

  • Gå rakt på sak när du filmar, det ska vara kort och koncist. Skriv gärna manus först!
  • Använd din grafiska profil i filmerna och skapa därmed igenkänning i alla filmer.
  • Hitta ett bra ljus, en snygg inramning och håll mobilen stilla när du filmar.

 

Anette Pålsson driver Lilla Edet Bryggeri och var en av deltagarna på webbinariet:

 

- Jag fick med mig många handfasta och användbara tips och kommer definitivt att sätta igång med att börja filma nu. Det finns mycket intressant vi kan skapa filmer om från bryggeriet, exempelvis när vi testar en ny humle eller en ny malt, något bryggmästaren kan berätta om, säger Anette.

 

 

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

”Pandemin är som en tidsmaskin”

Per Schlingmann har tillsammans med Kjell A Nordström skrivit boken Corona Express som beskriver hur covid-19 blivit en förändringskraft som påverkat villkoren för människor, företag och samhällen.

Sju förslag för bättre miljöpolitik

Miljöpolitiken måste ge rätt incitament. Hållbarhet får inte ses i ett motsatsförhållande till rörelsefrihet, ökat välstånd, tillväxt och ekonomisk aktivitet.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor