För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Skratt och gemenskap på digital vinprovning i Bengtsfors

Publicerad 12 mar 2021
Företagarna i Bengtsfors håller i gång nätverket trots pandemin och de visar att det verkligen går att träffa varandra på nya sätt. Det har varit bra uppslutning på de corona-anpassade aktiviteterna och medlemmarna vill ha mer.

Idéen till en digital vinprovning kom i februari under en vacker och kall morgonpromenad för medlemmar. Vid den avslutande korvgrillningen visade det sig att det fanns ett sug bland medlemmarna att ses mer och gärna inomhus med AW. Ing-Marie Aronsson, kassör i styrelsen, hade testat digitala whiskeyprovningar och föreslog då en digital vinprovning.

 

Den lokala vinspecialisten Camilla Fredriksson kontaktades. Hon valde ut fem rödviner i olika prisklasser, som sedan beställdes och hämtades upp på Systembolaget.

Medlemmar bjöds in och eventet las upp på Facebook och Instagram. Snart hade 25 personer anmält sig, vilket kan vara deltagarrekord för föreningen.

Middag och vin hämtades på Rosellmagasinet

På eftermiddagen inför provningen, hämtade alla upp fem olika småflaskor med de olika röda vinerna, samt en lyxig middag med oxkind och potatisgratäng på restaurang Rosellmagasinet. Middagen värmde sedan alla själva hemma.

Vinprovningen sändes från restaurang Rosellmagasinet där Camilla och en handfull personer var med live för att skapa en bra stämning och få ett lättsamt samspel. Camilla är en riktig entertainer och det blev många goda skratt och ett bra häng. Övriga anslöt hemifrån via Teams.

- Det blev ett toppenarrangemang! Det kändes som jag var med på restaurangen fastän jag satt hemma. Den goda stämningen spred sig verkligen från Camilla och gänget på Rosellmagasinet. Och jag fick ett nytt favoritvin! 

Ing-Marie Aronsson, kassör Företagarna Bengtsfors

Kvällen gav mersmak och vem vet, det kanske blir en vitvinsprovning framåt vårkanten. Säkert är att det blir en till morgonpromenad med korvgrillning i april.

Stort tack till Dalslands Sparbank som lånade ut kamera och ljudutrustning till sändningen!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna