För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Möt Mikael Peterson - ny ordförande i Företagarna Ulricehamn

Publicerad 17 maj 2021
Under våren fick Företagarna Ulricehamn en ny styrelseordförande. Mikael Peterson är affärsutvecklaren som har lång erfarenhet av styrelseuppdrag och av att skapa lönsamma bolag.                                                                                    - Jag känner att jag har mycket att bidra med till Företagarna och till Näringslivet i Ulricehamn, säger Mikael.

Vad fick dig att tacka ja till ordförandeposten?

– Beslutet har mognat fram under en tid. Jag känner att jag har väldigt mycket att ge och jag vill gärna dela med mig av mina kunskaper. Min drivkraft är att vara med och skapa utveckling och driva saker framåt.

Vad ska ni fokusera på i styrelsen?

– Det har ju varit en utmaning nu när vi inte har kunnat träffas fysiskt. En plan vi har är att vi ska börja kontakta våra medlemmar i större utsträckning och försöka träffa dem. Vi vill lyssna av medlemmarna och höra vad de har för utmaningar i sina branscher. Sedan vill vi utveckla Fredagsklubben (populärt frukostevent) med en reflektionsdel efter föreläsningarna, så att man får en större behållning av sitt eget deltagande.

Berätta lite om ditt företag!

– Jag jobbar som strategisk rådgivare i mitt företag Akademin Ulricehamn AB och hjälper små och medelstora bolag att utvecklas och växa. Sedan en tid tillbaka driver jag också en affärsskola för cityhandeln i Ulricehamn. Jag har tidigare varit vd för ett bolag inom Bergman & Beving med åtta yrkesbutiker och jag tycker det känns tragiskt med den så kallade butiksdöden. Det är viktigt att man som butiksinnehavare skapar värde för kunderna. Jag märker att kunderna blivit mer trogna under pandemin och har stöttat den lokala handeln. Det är en trend jag tror kommer att hålla i sig men det gäller ju att man jobbar hårt på det, har ett bra kundbemötande och ger det där lilla extra, som e-handeln saknar.

Varför gick du själv med i Företagarna?

– Sture (fd ordförande) ringde mig och sålde in Företagarna. Det var framför allt Fredagsklubben och nätverket jag nappade på. Sedan tycker jag också att det är viktigt med en organisation som kan driva företagarnas frågor.

Har du något medskick till medlemmarna i Ulricehamn?

–Vi i styrelsen hoppas på förståelse bland våra medlemmar för att det varit en svår tid, då vi inte har kunnat nå ut och träffa alla under rådande restriktioner. Sedan vill jag uppmana medlemmarna att höra av sig om de har frågor eller om de behöver bolla något. Jag delar väldigt gärna med mig av min kunskap och mina erfarenheter!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna