headphones newspaper video-player

Möt Merlina Poljak Käll – ny ordförande i Företagarna Skövde-Tibro

Merlina Poljak Käll driver sitt företag MM Fokus i Skövde och tillträdde under våren som ny ordförande för Företagarna Skövde-Tibro. Vi bad henne berätta lite om sitt företagande, sitt engagemang och sina hjärtefrågor, samt hur planerna ser ut framåt för föreningen.
Publicerad 10 maj 2021

Vad fick dig att tacka ja till ordförandeposten?

– Jag tackade ja till uppdraget för att jag tycker om att engagera mig, vara med och bidra och göra skillnad. Det är ett fint uppdrag och det känns spännande att kunna bidra till utveckling. Mina styrelsekollegor är mycket kompetenta och tillsammans bildar vi ett bra team, det känns roligt. 

Vad kommer ni att fokusera på i styrelsen under det kommande året?

– Vi kommer att titta mycket på vad vårt uppdrag är och se hur vi gör störst nytta för våra medlemmar.
I bruset som finns ska vi se vad som blir vår plattform för att inte konkurrera med andra organisationer utan snarare samarbeta. Vi kommer att kontakta medlemmar och höra vad de vill ha ut av medlemskapet och vad de vill att vi ska lägga krut på. Jag tror det är viktigt att föra fram Företagarnas budskap och lyssna in vad som är viktigt för företagare i Skövde-Tibro. Vi vill också lyfta fram våra lokala hjältar, vi har så många fantastiska förebilder och entreprenörer med intressanta historier att berätta. Man behöver inte alltid springa över ån efter vatten. Yrkesstolthet och respekt för sitt arbete är något jag tycker vi har tappat lite också. Vi i styrelsen kommer att försöka jobba med att lyfta olika yrkeskategorier bland våra medlemmar.

– Själv tycker jag det är så viktigt att vara med i Företagarna, som kan driva de frågor jag tycker är viktiga för mig som företagare, så att jag kan fokusera på mitt företagande.

Hur blev du företagare?

– Hösten 2013 startade jag mitt företag MM Fokus och sedan våren 2017 driver jag företaget på heltid. Jag var mentor för ett företag och när jag avslutade mentorskapet frågade de om jag inte kunde starta ett företag, då de ville fortsätta jobba med mig. Jag hade inte alls tänkt starta företag, jag såg inte mig själv som en företagare då och undrade hur jag skulle klara av det. Men så tänkte jag att ”om jag är mig själv och gör som jag alltid har gjort så kommer det att gå bra” och det har det ju gjort, det har gått bra!

Vad gör du i ditt företag MM Fokus?

– Jag jobbar med affärsutveckling, coachning och affärsstrategier tillsammans med ägare och ledningsgrupper på företag och organisationer. Ledarskapsutbildningar och chefsstöd är det andra benet jag står på i min verksamhet. Mitt geografiska arbetsområde är främst inom Skaraborg men jag har även kunder i andra delar av regionen, samt några utanför regionen. I mitt företag arbetar jag själv men jag jobbar även tillsammans med andra i olika samarbeten.

Till sist, berätta något om dig själv!

–  Som person är jag driven, nyfiken, modig och mån om att prestera och leverera. Jag älskar utveckling och att lära mig nya saker. Jag har ett stort hjärta för ungdomars välmående och psykiska hälsa. Genom den ideella organisationen Wake me up erbjuder jag coachning för ungdomar via en app som vi har tagit fram. Jag vurmar också för fysiskt välmående och är engagerad i Friskis & Svettis.

 

Fler nyheter från Företagarna

Äntligen goda nyheter

På torsdagsmorgonen gästade Företagarnas vd Günther Mårder TV 4:s Nyhetsmorgon för att prata om årets Småföretagsbarometer.

Unik inblick i kommunernas inköp

Företagarna presenterar nu omfattande data över kommunala inköp som gör det möjligt att se i vilken omfattning kommunala inköp görs från lokala företag samt småföretag.

”Strandskyddet är skevt”

Obalanserna i strandskyddet borde rättas till så att regelverket inte hindrar utveckling, menar ägaren av strandkrogen SuderSannas på Fårö.

Stoppa nedmonteringen av posttjänsterna

För att kunna bedriva företag i hela landet krävs fungerande infrastruktur i form av bl a postservice. Nermonteringen försvårar för företagande, visar Företagarnas nya rapport.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor