För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Medlemsintervju med Jens Bucknall på Forcit Consulting

Publicerad 10 maj 2021
Träffa vår medlem Jens på Forcit Consulting Sweden

Hej Jens, vill du berätta om Forcit Consulting?
- Forcit Consulting i Sverige har rötterna i ”Bergsäker” som startades 1972. År 2015 köptes vi upp av Forcit Group och rebrandade oss i september 2020. Vår verksamhet finns även i Norge och Finland.
Vi vågar nog säga att vi är störst i Norden inom det här speciella facket.
Idag är vi ett sextiotal anställda i Sverige och uppdelade på nio kontor. Vi hjälper kunder med att skydda egendom och människa runt bygg- och anläggningsprojekt. Byggen alstrar mycket vibrationer och buller vilket kan orsaka både skador och obehag. Vi arbetar utifrån lagstiftningen inom miljöbalken. Man behöver göra en riskanalys inför byggnationen så vi går in och gör analysen och tittar på exempelvis geologi och hur husen runt omkring är byggda. Vi gör sedan mätplaner för vibrationer och buller. Forcit säkerställer att besiktningar görs både innan och efter bygget är klart. Därefter reder vi ut om det har uppstått några skador. Vi har verkligen kommit långt vad gäller bullerfrågorna. Särskilt under pandemin. Många har arbetat hemifrån och då har de blivit mycket mer störda av buller. Det har hjälpt oss på Forcit att utveckla oss ännu mer!

- Vad har du för bakgrund Jens?
- Om jag börjar med det senaste så har jag varit regional manager för Region Väst under ett år. Dessförinnan kom jag ifrån Veidekke och innan dess var jag på Skanska där jag arbetade med affärsutveckling och drift av bergtäkter. Jag har också bott i Ghana under fyra år där jag drev bergstäkter.

- Vilka fördelar har ni haft av ert medlemskap i Företagarna?
- Jag vet att vi har använt de fördelaktiga rabatterna på Volvobilarna.

- Vad gör du gärna på fritiden?
- Jag tycker om att fiska och vandra i naturen och så tycker jag även om att prova Göteborgs olika vinbarer såsom ”Björns Bar”.
- Vad vet inte alla om dig?
- Det är att jag fullkomligen älskar en sorts fermenterad majsdeg från Ghana som heter ”Kenkey”.

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna