För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Radio Treby är Årets Företagare i Vara

Publicerad 26 maj 2021
Grattis Marcus Larsson och hela Radio Treby till er utmärkelse Årets Företagare i Vara 2021!

1. Hur kom det sig att du startade ditt företag?

- Från början hade jag en stark drivkraft till att vilja förstå tekniken bakom radiosändningar och främst då kring hur får du ljud från en plats till en annan. När jag sedan jobbade som lastbilschaufför i några år kontaktade jag till sist en lokal radiostation och tog reda på mer om hur det fungerade. Det var efter detta möte som jag bestämde mig för att börja skissa på idén om en egen radiostation och hur den kunde tänkas göras bättre.


2. Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?

- År 2008 startade jag sändningarna i egen regi och fick kämpa väldigt hårt och mer än vad jag trodde. Med tiden mognade jag och fick lägga grunden för radiokanalen där det handlar om att attrahera det lyssnarna gillar. Här måste det finnas en bredd i musiken och samtidigt kunna förmedla ett budskap som fångar lyssnarens intresse. På kanalen har vi ett starkt team där ”vi kanske inte är störst bäst och vackrast” men vi sätter ett avtryck hos våra trogna lyssnare och samtidigt ser vi en positiv effekt från annonsörer som gillar den marknad som Radio Treby byggt upp.
Vi måste också kunna ge det där lilla extra i varje kontakt och kunna vara anpassningsbara för våra kunder och den känslan har vi alla i teamet.

"VI KANSKE INTE ÄR STÖRST BÄST OCH VACKRAST"

3. Vilken är din största styrka som företagare (och ledare)?

- Min styrka är att jag alltid vill begrunda mig innan jag fattar ett beslut då jag aldrig svarar direkt om jag inte vet svaret. För mig är det självklart att vara noggrann och jag tror många runt mig känner en trygghet i när jag svarar dem och det råder inga tvivel i mina beslut.

4. Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare/företagare?

-Vi är ingen jättestor organisation och jag ser mig själv som en spelare i arbetslaget och vill få en harmoni i att vi har tydliga mål framåt. Det är viktigt att få veta mina kollegors syn på nya saker som skall göras och de är viktigt att lyssna in och inte köra över någon vilket jag tror skapar en delaktighet och ett starkt team.

5. Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget?

- Vi vill såklart växa men däremot i lagom takt så att vi inte ställer för höga krav på oss själva. Vi vill också kunna leverera och känna efter så vi är relevanta för lyssnarna och kan ge ett värde där våra kunder finns. Det finns också alltid utvecklingsmöjligheter på redan tagen mark där vi hela tiden finjusterar och finputsar på vårt innehåll och budskap.

737x5-gold-divider (2).jpg

Motivering: Genom idogt och tålmodigt arbete i en konkurrensutsatt bransch har årets företagare visat att på ”rätt” frekvens så går det att nå ut i bruset. Med en affärsmodell som både skapar underhållning och utgör en plattform för lokal marknadsföring skapas synergieffekter för såväl radiolyssnare som annonsörer. Lokalproducerat mervärde helt enkelt.

 

Tack Marcus Larsson

och

Stort Grattis och Lycka till i regionfinalen!

Fler nyheter från Företagarna