podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vinnare i Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Stenungsund och Tjörn 2021

Publicerad 27 maj 2021
Att vi saknar STO-Galan kan vi alla skriva under på men vad vi inte saknar är duktiga och fantastiska företagare i Stenungsund och Tjörn! Istället för en digital prisceremoni träffade vi våra hjältar i Stenungsunds hamn och i Skärhamn där vi fick överraska och hylla dem. Det blev många överraskade miner och glädje såklart när vinnarna fick ta emot utmärkelsen Årets Företagare och Årets Unga Företagare 2021 i Stenungsund och Tjörn.

Alla utdelningar dokumenterades och vill ni se vinnarnas reaktioner kan ni boka er för nästa Frukostklubb fredag den 4 juni där utdelningen kommer att presenteras och ni får möta vinnarna.
Utmärkelsen och diplom delades ut av Företagarnas ordförande Lars Grenhage i Stenungsund & Tjörn.

737x5-gold-divider (2).jpg

Motiveringar:

Som ny aktör slog Corona-krisen ner som en bomb för våra vinnare, men trots att man vare sig hunnit bygga upp en större kundkrets eller kapital, har man mitt under en pandemi och medföljande restriktioner, lyckats öka sin omsättning markant och även sitt resultat. Med kreativitet och lyhördhet för kunden har man bidragit till att skapa en än mer attraktivare destination för alla hemsterande svenskar men även sträckt ut säsongen och möter kunden där den behöver det som mest. Genom samverkan, en tydlig vision om hur man vill leda sin verksamhet, rätt mycket jäklar anamma och utveckling av verksamheten, har en trål återigen kunna tillföra arbetstillfällen till kusten och skapat en hamn för både besökare och bofasta att landa på. Kvalitet, service och kamratskap har blivit ett signum

– Att lyfta sina konkurrenter som kollegor på sin hemsida är en
tydlig inriktning på den drivkraft som genomsyrar våra vinnare!

Årets Unga Företagare på Tjörn 2021 är
Johanna och Tobias Alsterberg, Trålverket AB

737x5-gold-divider (2).jpg

 

En ambitiös ung företagare som håller på att bygga upp sitt företag. Han har en känsla för vad kunderna kräver och önskar, vilket gjort att han blivit respekterad och omtyckt på marknaden.
Han förmedlar stora visioner för framtiden och har redan gått från egenföretagare till ”arbetsgivare” när han nyligen anställt sin första medarbetare. Bevisligen engagerad och hungrig på kunskap. Går kurser och utbildar sig i ekonomi och bokföring. Strävar efter att lära sig allt inom företagandet. En sann entreprenör!

Årets Unga Företagare Stenungsund 2021 är
Viktor Thorsson, VT Bygg AB

737x5-gold-divider (2).jpg

 

Som ett tydligt lok, eller förlåt bärgningsbil, tuffar Årets Företagare fram. I det fördolda räddare de vardagen för både företagare och privatpersoner som genom otur eller dåliga beslut hamnat på glid. Med ett tydligt fokus på kunden, relationer och kvalitet, har vår vinnare skapat ett unikt varumärke i en bransch som domineras av jättar. Genom tydlig samverkan och långsiktig expansion har man skapat ett nät av möjligheter för sina kunder, långt utanför Sveriges gränser. Men vinnaren fokuserar inte bara på kunden
– medarbetarna är minst lika viktiga och som ledare är han tydlig med viljan att skapa ett unikt team och utan dem finns inget företag. Ett företag som lyfts och hyllas långt utanför sin egen bransch på grund av sin yrkeskunskap, stolthet och innovationsförmåga!

Årets Företagare på Tjörn 2021 är
Tomas Johansson, Bärgar-Niklas AB 

737x5-gold-divider (2).jpg

 

Företagarna bakom detta bolag har byggt upp en verksamhet där omsättningen ökat med över 40 miljoner på några år och parallellt lyckats öka vinstnivån. Företaget har varit i framkant både vad gäller fysiska butiker och näthandel. Trots branschens utmaningar har vinnarna lyckats öka kundtillströmningen till sina butiker. Samtidigt som de byggt upp ett butiksnät i Västsverige. Tre drivna företagare som med kreativitet, ambition och vilja att möta kundernas krav och önskemål lyckats i en svår tid och i en hårt konkurrensutsatt bransch.

Årets Företagare Stenungsund 2021 är
Katharina Glans, Robert Engström och Angela Glans, Barnhuset i Stenungsund AB

737x5-gold-divider (2).jpg

Stort grattis till vinnarna som nu är direktkvalificerade till den regionala finalen av Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Västra Götaland 2021 i Göteborg den 3 september. Vem vet kanske blir det någon av er som får äran att representera Västra Götaland i den stora nationella finalen i Stockholm den 15 oktober och tävla om Årets Företagare och Årets Unga Företagare Sverige 2021.

Stort Tack till våra Partners!

737x5-gold-divider (2).jpg

Företagarna Stenungsund & Tjörn passade samtidigt på att dela ut ett specialpris kallat ”Covidomställningspris” till en företagare på Tjörn.

Vinnare är: 
Lotta Nilsson, Träningskliniken, Tjörn

Motivering till Covidomställninsgpriset lyder:

För drygt ett år sedan slogs benen undan för många företagare. Genom restriktioner skapades till och med partiella näringsförbud. Att då, likt fågel Fenix, kunna resa sig upp ur askan och inte bara arbeta för att rädda sin egen verksamhet, utan också värna om hela Tjörns näringslivs välmående och våra seniora invånare i synnerhet, är väl värt ett pris! Genom snabba omställningar, nytänkande och omätbar kreativitet har Lotta Nilsson kunnat, inte bara överleva sin verksamhet, utan utveckla, investera och skapa fantastiska förutsättningar för framtiden! Att dela ut gratis träningsredskap till äldre för hemmaträning, flytta ut hela sin verksamhet – inklusive spinningcyklar, bygga ett utegym, initiera podden Tjörns sommarpodd och blanda samman konst och träning på ett unikt sätt är bara några av de omställningar som Lotta gjort under året!

covidomstSTO2021.png

 

Fler nyheter från Företagarna