headphones newspaper video-player

Träffa Göteborgsmedlem Erik Krondahl, Collector

Publicerad 21 maj 2021

- Hej Erik! Vill du berätta om Collector?

- Vi är specialiserade på finansieringslösningar för företag och privatpersoner, med särskilt fokus på små- och medelstora företagsbehov. Så vi är ett viktigt komplement till traditionella storbanker för företagen.

- Vad har du för roll på Collector?

- Jag är ansvarig för vårt företagssegment där vi hanterar rörelsekrediter till mellanstora företag. Vi hanterar lån, factoring och förvärvsfinansiering vid företagsuppköp. Vår unika säljfördel (USP) är snabbhet i återkoppling samt vårt engagemang så för oss är det viktigt att kunna sätta oss in i våra kunders situationer och hittar lösningar för dem. Vi ser oss som en affärspartner.

Berätta lite mer om din bakgrund?

- Jag började på Collector för sex och ett halvt år sedan och jag har haft min nuvarande roll under tre år. Innan dess arbetade jag med investeringsrådgivning till privatpersoner och med företag. Jag är utbildad civilekonom på Lunds Universitet med inriktning på corporate finance. Jag är ifrån Göteborg men är bosatt i Stockholm sedan 2012. Jag flyttade direkt från Lund till Stockholm efter mina studier.

- Vilka fördelar ser du med ditt medlemskap i Företagarna?

- Vi bjöd in Företagarna till ett webinar kring ämnet pandemin och stödpaket, vilket blev väldigt uppskattat av våra kunder och deltagare som lyssnade in. Det var också i samband med det som vi blev medlemmar eftersom vi såg ett värde i form av synergier och nätverkande och det är just det som vi ser som en fördel även i dag.

- Vad gör du på fritiden?
-Jag försöker vara aktiv med saker som padel, gym och annan träning. Jag tycker om att umgås med min familj och mina vänner. Det är kul att resa och då gärna till Sydafrika och till storstäder som New York och Singapore. Jag åker även gärna skidor utför.
- Vad vet inte alla om dig?
- Det skulle väl vara att jag spelade ishockey när jag var yngre och tycker fortfarande att det är roligt att spela ibland. Jag kallas även för ”Tom Cruise” på jobbet.

 

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor