För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Blixberga Mark & Fastighet AB Årets Unga Företagare i Hjo

Publicerad 9 jul 2021
En väldigt glad vinnare och överraskad delägare, Fabian Hellgren, fick häromveckan ta emot utmärkelsen Årets Unga Företagare i Hjo, då Företagarna i Hjo kom på besök.

Fabian, kan du berätta lite kort om hur allt startade?

- Jag och Christian Alfelt känner varandra från barnsben och gjort allt tillsammans. Eric Johansson är ett år äldre men också en nära barndomskompis. Eric är snickare i botten och Christian jobbar även på familjeföretaget som kör olja/diesel och jag jobbar på ett företag i Skara men vi brinner alla för att skapa och göra saker tillsammans.

Allt började väl med att en materialförvaltare i Skövde IK ställde oss mot väggen och sa att vi borde snickra på våra egna hus och då var vi 18 år. Det blev många visningar men det inga förvärv just då. Några år senare när vi var 23 då pratade vi ihop oss om att börja med att köpa en bostadsrätt i Skövde vilket vi gjorde. Därefter köpte vi vårt första hyreshus i Tibro och började renovera direkt vilket vi gjorde helt själva och senare har det blivit många fler och även egna byggnationer hemma i Hjo.

Blixberga Mark & Fastighet AB startades 2015 och förvaltar & utvecklar idag flera fastigheter allt från hyreslägenheter till förråd.

Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?

- Från början har vi haft en rejäl lust att vilja jobba hårt och jobbat mycket.
Vi har alltid varit långsiktiga i våra satsningar och kunnat bygga upp ett starkt kapital. Vi har också satt tydliga mål där vi ville ha 100 lägenheter innan vi är 30 vilket vi redan lyckats nå. Det är en otrolig resa vi gjort och alla dagar samt kvällar har kanske inte varit de bästa men med stötning från alla runt omkring oss har såklart gett oss mod att fortsätta trots riskerna.

”Ni måste så innan ni kan skörda” är ledordsfras som vi fått med oss hemifrån säger Fabian Hellgren

Vilka styrkor har du som företagare och ledare?

- Vi har alla olika profiler och styrkor men vi kompletterar varandra väldigt bra. Även om vi innehar olika kompetenser i botten så har vi hela tiden sett till att lära oss från varandra och det ger oss både motivation samt ibland bra ideér för hur vi skall lösa problem i verksamheten.


 Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget?

- Vårt första mål om 100 lägenheter har vi redan lyckats med men vi ser såklart ljust på framtiden och vill långsiktigt växa mer. Vi har redan köpt och planer på att bygga lägenheter lokalt i Hjo. Vi har även flera andra lägenheter som färdigställs just nu och flera renoveringar som är på gång att bli färdiga. Vi försöker hänga med och vill bygga så energisnålt och hållbart där solpaneler kommer bli ett nytillskott till våra fastigheter redan nästa år.

 

Fler nyheter från Företagarna