För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Tuffatider men också glädjande nyheter till näringslivet i Stenungsund

Publicerad 28 feb 2021
Företagarna Stenungsund-Tjörn fortsätter med sin populära frukostklubb digitalt. I fredags följde närmare 40 deltagare sändningen och fick lyssna till Anna-Lena Johansson på Business Region Göteborg om hur det står till med näringslivet i Göteborgsregionen. Vision 2035 Stenungsund Arena presenteras av Pia Solefors och Anna Falck. Camilla Rolfsman, Persson Hyrmaskiner AB samt Anders Bjurström, Tenfifty AB pitchade sina företag och mötet avslutades med härliga smågruppssamtal och en fantastisk nyhet från kommunens sida om sin satsning för att stärka näringslivet i Stenungsund.

Lars Grenhage, ordförande i Företagarna Stenungsund-Tjörn började med att hälsa alla varmt välkomna till denna digitala frukostklubb som hade en spännande spridning av deltagare från både Göteborg, Stenungsund, Tjörn & Orust.

 

 

Dagens första föredragshållare var Anna-Lena Johansson verksamhetsstrateg på Business Region Göteborg. Hon höll i två pass där det första behandlade läget om hur det stod till med näringslivet i Göteborgsregionen. Det var nya siffror från som visade på en stigande optimism bland företagen i regionen och där vi tagit oss mot ett mer normalläge för konjunkturen.

När det gäller såväl investeringar som antalet anställda har de allra flesta västsvenska företag dragit i handbromsen. En stor andel har nu fått sänka investeringstakten och göra sig av med personal jämfört med för ett halvår sedan.  

— Det står klart att de är de små företagen 1-4 anställda ”Jobbskaparna” som också drabbats hårdast här säger Anna-Lena Johansson

Under det andra passet fick deltagare ta del av vilken stötning som BRG har samt tips på hur man skall agera när man kan behöva ställa om i sin verksamhet.

 Anna-Lena avslutade med att berätta om de kompetensutvecklingsinsatser som finns och som också är pågång för näringslivet i regionen.

Stenungsund Arena
Vidare i sändningen fick vi höra Pia Solefors och Anna Falck, Stenungsunds kommun berätta om deras arbete och uppdrag med Stenungsund Arena och utvecklingen framåt med visionsarbetet  2035. 

Stenungsund Arena är kommunens största motionsanläggning med ishall, simhall samt en idrottshall som nyttjas av skolan dagtid och föreningslivet under kvällar och helger.

I slutet av sändningen fick Lars Grenhage leverera en riktigt god nyhet kring en satsning i kommunen som både är uppskattad och efterlängtad av näringslivet. Sektorchefen stödfunktioner Marcus Starcke fick berätta mer kring denna satsning och sammanfattningvis kommer en person rekryteras och särkilt arbeta med näringlivsfrågor. Denna person skall vidare arbeta med att stärka kommunen arbete för att förbättra företagsklimatet och utveckla kommen på ett sådant sätt att förutsättningarna för näringslivets stärks. Tjänsten kommer till stor del vara en operativtjänst där personen kommer vara ute hos företagare.

Nyheten togs emot väl och Marcus kunde också dela med sig av fler exempel och åtgärder som kommer göras under 2021 för att stärka näringslivet.



Fler nyheter från Företagarna