headphones newspaper video-player

Tuffatider men också glädjande nyheter till näringslivet i Stenungsund

Företagarna Stenungsund-Tjörn fortsätter med sin populära frukostklubb digitalt. I fredags följde närmare 40 deltagare sändningen och fick lyssna till Anna-Lena Johansson på Business Region Göteborg om hur det står till med näringslivet i Göteborgsregionen. Vision 2035 Stenungsund Arena presenteras av Pia Solefors och Anna Falck. Camilla Rolfsman, Persson Hyrmaskiner AB samt Anders Bjurström, Tenfifty AB pitchade sina företag och mötet avslutades med härliga smågruppssamtal och en fantastisk nyhet från kommunens sida om sin satsning för att stärka näringslivet i Stenungsund.
Publicerad 28 feb 2021

Lars Grenhage, ordförande i Företagarna Stenungsund-Tjörn började med att hälsa alla varmt välkomna till denna digitala frukostklubb som hade en spännande spridning av deltagare från både Göteborg, Stenungsund, Tjörn & Orust.

 

 

Dagens första föredragshållare var Anna-Lena Johansson verksamhetsstrateg på Business Region Göteborg. Hon höll i två pass där det första behandlade läget om hur det stod till med näringslivet i Göteborgsregionen. Det var nya siffror från som visade på en stigande optimism bland företagen i regionen och där vi tagit oss mot ett mer normalläge för konjunkturen.

När det gäller såväl investeringar som antalet anställda har de allra flesta västsvenska företag dragit i handbromsen. En stor andel har nu fått sänka investeringstakten och göra sig av med personal jämfört med för ett halvår sedan.  

— Det står klart att de är de små företagen 1-4 anställda ”Jobbskaparna” som också drabbats hårdast här säger Anna-Lena Johansson

Under det andra passet fick deltagare ta del av vilken stötning som BRG har samt tips på hur man skall agera när man kan behöva ställa om i sin verksamhet.

 Anna-Lena avslutade med att berätta om de kompetensutvecklingsinsatser som finns och som också är pågång för näringslivet i regionen.

Stenungsund Arena
Vidare i sändningen fick vi höra Pia Solefors och Anna Falck, Stenungsunds kommun berätta om deras arbete och uppdrag med Stenungsund Arena och utvecklingen framåt med visionsarbetet  2035. 

Stenungsund Arena är kommunens största motionsanläggning med ishall, simhall samt en idrottshall som nyttjas av skolan dagtid och föreningslivet under kvällar och helger.

I slutet av sändningen fick Lars Grenhage leverera en riktigt god nyhet kring en satsning i kommunen som både är uppskattad och efterlängtad av näringslivet. Sektorchefen stödfunktioner Marcus Starcke fick berätta mer kring denna satsning och sammanfattningvis kommer en person rekryteras och särkilt arbeta med näringlivsfrågor. Denna person skall vidare arbeta med att stärka kommunen arbete för att förbättra företagsklimatet och utveckla kommen på ett sådant sätt att förutsättningarna för näringslivets stärks. Tjänsten kommer till stor del vara en operativtjänst där personen kommer vara ute hos företagare.

Nyheten togs emot väl och Marcus kunde också dela med sig av fler exempel och åtgärder som kommer göras under 2021 för att stärka näringslivet.Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

”Pandemin är som en tidsmaskin”

Per Schlingmann har tillsammans med Kjell A Nordström skrivit boken Corona Express som beskriver hur covid-19 blivit en förändringskraft som påverkat villkoren för människor, företag och samhällen.

Sju förslag för bättre miljöpolitik

Miljöpolitiken måste ge rätt incitament. Hållbarhet får inte ses i ett motsatsförhållande till rörelsefrihet, ökat välstånd, tillväxt och ekonomisk aktivitet.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor