För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Anders, Gunnar & Thomas Andersson, Essunga Lantbruk AB utsågs till Årets Företagare 2021 i Essunga

Publicerad 12 feb 2021
Årets Företagare i Essunga kommun har med sitt engagemang och goda entreprenörskap utvecklat sin verksamhet som bidragit till god lönsamhet och framtidstro för svensk matproduktion.

Årets Företagare i Essunga fick tidigare idag besök av press och kommunutvecklaren Pernilla Nilsson som överräckte Företagarnas pris och diplom. Det var en glädjande överraskning och de känner sig hedrade och stolta över denna utmärkelsen! Under en digital cermoni på efter middagen var näringslivet inbjudna och fick veta vem som vunnit och hylla dem.  

Vinnarmotivering:

Detta företag ägs av bröderna som har sina rötter i Lidköpings kommun, där de tidigare drev sin verksamhet. 2004 köpte de en fastighet i Essunga kommun då de länge sökt efter mer mark för utveckling av sin produktion efter att de hade slutat med Entreprenad verksamhet inom lantbruket.

Under griskrisen 2006-2007 byggde de upp en smågrisproduktion på Åsen säteri för 650 SIP. Idag produceras det 20 000 30kg smågrisar i dessa stallar. För att återigen visa hela branschen deras framtidstro för svensk matproduktion byggde de under 2020 nya slaktgrisstallar för att integrera sin produktion, de kan nu kunna föda upp ca.8000 slaktgrisar i sina nya byggnader. De nya stallen har den senaste tekniken, med lösgående grisar och vägning för att ha kontroll på varje individ, det blåser ut halm 4 ggr/dygn till grisarna och de får fri tilldelning av foder som är sammansatt beroende på vikt på grisarna för bästa tillväxt och minsta miljöpåverkan.

Detta landsbygdsföretag är ständigt under utveckling med stor optimism, framtidstro och driver idag växtodling på 300 hektar ihop med sin grisproduktion tillsammans med sina 7 medarbetare. Företagarna tror på Svenskt jordbruk och att konsumenterna fortsätter välja svenska produkterna även i framtiden.

Det är med stor glädje som vi vill gratulerar och del ut Essunga kommuns pris till Årets Företagare till Bröderna Gunnar, Anders och Thomas Andersson som driver Essunga Lantbruk AB och Åsgrisen AB

Lokala vinnaren går nu vidare till en regionfinal vars vinnare tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige. Efter ett gediget arbete utses slutligen vinnaren under en gala i Stockholms stadshus i oktober. 

Stort Lycka till!

Fler nyheter från Företagarna