podcast news play företagaren I media förmån faq

Stadens företag ger trygga gator i Centerns ögon

Har du tänkt på att ditt företag bidrar till Göteborgarnas trygghet helt enkelt genom att finnas där? Det har Emmyly Bönfors (C) tänkt på. I gengäld bör staden ge företagen ett antal saker tillbaka, som en ren och snygg stadsbild och schyssta upphandlingar.
Publicerad 3 dec 2021

Just frågan om konkurrens på justa villkor kopplat till kommunala upphandlingar är en av Företagarna Göteborgs viktigaste valfrågor, som vi valt att rikta strålkastaren mot i upptakten till valrörelsen. Prioriteringen kommer från företagarnas medlemmar själva genom den enkätundersökning som genomförts under hösten. 

Nu känner vi stadens partiledare på pulsen och ber om svar på hur de tänkt angripa trygghetsfrågan för företagens räkning: så här svarade Centern och Emmyly Bönfors.

Vad är de tre viktigaste åtgärderna Göteborgs stad bör vidta för att öka tryggheten för företagare?
”Göteborg har ett stort ansvar att se till att staden är ren och snygg och att vi tar bort klotter och skadegörelse i god tid, för skadegörelse leder ofta till mer skadegörelse. Om vi ser till att ha rena och trygga områden så kanske fler människor vill röra sig i det området och det skapar också trygghet.

Sen har vi ansvar i att vi köper in mycket i Göteborg och se till att följa upp det vi har köpt in, att det följer kriterierna vi har satt upp för att motverka osund konkurrens mellan företagare. Det är också en trygghetsfråga eftersom det kan finnas mycket svarta pengar i omlopp annars.

För det tredje vill jag lyfta fram samverkan mellan företagen, staden och lokalsamhället i övrigt. Där man ser att man har en god samverkan skapar det också trygga områden.”

Vilken roll anser du att företagare har kopplat till trygghet i Göteborgs stad?
”Företagen i Göteborg spelar en väldigt viktig roll i att se till att vi har en trygg stad. Inte minst restauranger och butiker, utan också kontorsföretag som skapar liv och rörelse i staden. Så jag ser att företagen har en viktig roll att bidra till liv och rörelse i staden, och det är vårt ansvar som kommunpolitiker och stad att inte sätta käppar i hjulet för företagarna.”

Följ kommande delar i serien här på webben och i våra sociala medier. Näst på tur är Hampus Hagman, riksdagsledamot, KD Göteborg. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Ovärdigt pensionsdrama

Företagarna oroas över att partierna ägnar sig åt en budstrid som äventyrar hela pensionssystemet, i stället för att agera långsiktigt och principfast.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.