För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Nominera din företagarhjälte i Falköping

Publicerad 23 aug 2021
Nu är det dags att nominera Årets Företagare, Årets Unga Företagare, Årets Rookie, Årets Handlare, Årets Falköpingsambassadör och Årets Lantbrukare i Falköping 2021! Nominera en eller fler företagare som är värda att lyftas fram för sitt stora engagemang. Sista nomineringsdatum 13 september!

Kriterier

Årets Företagare
Årets Unga Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har delats ut i Falköping sedan 1986 och Årets unga företagare sedan 2021. Dessa pristagare utses årligen runt om i Sverige, av landets lokalföreningar och vinnaren i varje stad går vidare till en regionfinal och därefter till en riksfinal där Årets Företagare i Sverige och Årets Unga Företagare i Sverige koras. Årets Unga företagare är 35 år eller yngre.

Företagarna Falköping har valt att dela ut dessa utmärkelseri samarbete med Falköpings kommun.

Kriterier

  • Årets Företagare är en person, det är människan bakom företaget. Hen äger och driver en egen verksamhet.
  • Hen ska vara en förebild för andra i sitt företagande och en god ambassadör för företagande. Juryn tittar även på lokalt engagemang och utveckling.
  • Årets Företagare bör uppvisa god ekonomi och stabilitet i verksamheten.

Priset delas ut av
Företagarna Falköping i samarbete med Falköpings kommun

Kriterier

Årets Handlare

Till Årets Handlare utses en handlare som på ett professionellt och aktivt sätt utvecklar sin rörelse, samt är en bra ambassadör för handeln i Falköpings kommun. Vinnaren ska vara ett handelsföretag med en fysisk butik.

Punkter som jurygruppen värderar

  • Butikens utformning - intryck och tillgänglighet
  • Ekonomi
  • Affärsidé
  • Kundbemötande och servicenivå
  • Engagerad och utvecklingsinriktad handlare

Priset delas ut av
Företagarna Falköping
Falköpings kommun
Föreningen Aktiv Handel.

Kriterier

Årets Rookie

Till Årets Rookie utses en företagare eller företagsledare/person som under året bidragit till utveckling och innovation. Det kan vara en nystartad verksamhet eller en utveckling av en befintlig.

Årets Rookie visar mod, glöd och entreprenörsanda och vågar satsa och tänka nytt.

Priset delas ut av
Företagarna Falköping
Falköpings kommun

Kriterier

Årets Falköpingsambassadör

Årets Falköpingsambassadör är en utmärkelse som delas ut varje år vid Företagarnas Näringslivsbankett. Priset går till någon som man är stolt och glad över att ha i vår kommun, sätter Falköping på kartan och som representerar bygden på bästa möjliga vis.

Nomineringen är öppen för allmänheten och bland de förslag som kommer in gallrar Företagarna Falköping och Falköpings kommun fram ett antal finalister. Omröstningen sker i samarbete med Falköpings Tidning och det är fritt fram för alla att rösta med hjälp av den kupong som publiceras i tidningen under en begränsad tid innan Näringslivsbanketten.

Priset delas ut av
Företagarna Falköping
Falköpings kommun
Falköpings Tidning

Kriterier

Årets Lantbrukare

För att nomineras till årets lantbrukare i Falköping, kan du vara såväl jord som skogsbrukare. För att bli nominerad till utmärkelsen, årets lantbrukare, bedöms följande kriterier:

Äga & Driva Inneha ett betydande ägande/majoritetsägande av firman. Viktigt eftersom det är företagaren som är i fokus och därmed dennes inflytande och påverkan som ska belönas.

Ledare & Förebild Genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för andra lantbrukare. Exempel på det är att lantbrukaren tar samhällsansvar och/eller deltar i lokalsamhället och/eller har påverkat politiken till godo för andra/företagare i regionen och/eller uppmuntrar mångfald.

Kreativitet & Innovation Visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras. Exempel på det är att lantbrukaren gjort något nytt inom sin bransch, utvecklat en befintlig produkt och/eller banat väg för nya sätt med sitt företagande.

Lönsamhet & Tillväxt Firman ska ha en god lönsamhet och bedömas långsiktigt stabil eller att man återinvesterar i företaget för fortsatt tillväxt.

Formella krav Inte ha några betalningsanmärkningar i närtid. Betalningsanmärkningen ska ställas i relation till verksamheten. Företagaren får inte nyligen vara dömd i domstol.

Hållbar utveckling Arbete med hållbar utveckling värderas extra.

Priset delas ut av
Falköpings kommun
LRF
Falköpings Mejeri
Swedbank Falköping

Vinnare Årets Företagare 2020

Årets Företagare i Falköping 2020 Hans och Anna Johansson, Borgunda Bygghandel

Vid frågor angående Årets Företagare i Falköping, kontakta:

Maria Falegård
Ordförande Företagarna Falköping
073-980 17 13
maria@smartdesign.se

Fler nyheter från Företagarna