För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare hyllades på Högtidsmötet i Uddevalla

Publicerad 27 okt 2020
Företagarna Uddevalla har hållit sitt traditionella Högtidsmöte där nio Lärlingar erhöll sina Gesällbrev, fyra Gesäller fick sina Mästarbrev. Magnus Larsson, Sail Yard AB utsågs till Årets Företagare i Uddevalla 2020 och hyllades med statyett, diplom och blommor.
Fr v: Kent Andréasson, ordförande Företagarna Uddevalla, Årets Företagare i Uddevalla Magnus Larsson och hans hustru Sara, Swedbanks representant Thomas Eriksson. Foto: Lennart Broberg

Ulf Larsson var brevutdelare, skaldade och kåserade kring varje yrkesgrupp. Målare, Frisörer och Hudterapeuter, vilket var mycket uppskattat!

Därefter utsågs Årets Gesäll, Egzon Lajqi, som stolt emottog check och blommor. Årets Gesällpris delades ut av Swedbank

Årets Företagare i Uddevalla 2020

Årets Företagare blev Magnus Larsson med företaget Sail Yard AB som hyllades med statyett, diplom och blommor. Magnus berättade om sin bakgrund och sin spännande företagarresa. Tackade sin hustru Sara som han delade med sig av utnämningen till då han helt klart inte lyckats komma så här långt utan henne och sina 17 duktiga medarbetare.

Motivering

Magnus Larsson ägare och VD har tillsammans med sin familj och anställda utvecklat Sail Yard AB.
Sail Yard är ett båtvarv i Uddevalla, med mångårig erfarenhet inom båtbyggeri, som bygger premiumbåtar!

2014 Startade man ett samarbete med Arcona Yachts. 2019 korades Arcona 435, till årets segelbåt på båtmässan i Düsseldorf. I det långsiktiga samarbetet, så utvecklar, marknadsför och säljer Arcona Najad Yachts AB segelbåtarna.

Sail Yard AB tar hela tiden nya steg i utvecklingen.
Ett stort steg togs 2016 när man flyttade in i nya produktionsvänliga lokaler i Uddevalla. Här kan man bygga kvalitetsbåtarna rationellt och i samklang med god arbetsmiljö. Tillgång till sjösättnings kaj och flytbrygga gör demonstrationer och leveranser smidiga. I år har ett nytt rationellt maskinsnickeri och en ytbehandlingsanläggning tillkommit. Nu tillverkar och lackar man själv alla trädetaljerna till sina segelbåtar. Sail Yard AB har gått från att vara delleverantör inom båttillverkningen till att vara helleverantör, detta genom att man dessutom säkrat upp att skroven fortsätter att byggas i närområdet.

Man ser en stark efterfrågan i nuläget inom den befintliga kundkretsen men även från nya kunder i Norge och Sverige. Nu går man vidare och tävlar om årets Yacht i USA.

Vid senaste bokslutet omsätter man 12 miljoner och idag har man 17 skickliga yrkesarbeta på företaget, de är företagets största och viktigaste resurs.

Företaget hittar du ute på Sörvik

Magnus, vi är stolta över att ha Er och företaget Sail Yard AB, i Uddevalla! Och det är med glädje Ni i år tilldelas priset Årets Företagare

www.sailyard.se

Företagarna Uddevallas högtidsmöte med 46 gäster avslutades festligt på Riverside, Museigatan 2.

Foto: Lennart Broberg  

Gesäller

Mästare

Kontaktperson:
Kent Andreasson
Ordförande för Företagarna Uddevalla
tel. 0705-130424.
uddevalla@foretagarna.se
www.foretagarna.se/uddevalla

Fler nyheter från Företagarna