headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

Möt Bosse Knape på Knape Marin

Träffa Bo ”Bosse” Knape på Knape Marin som har varit medlem i Företagarna Göteborg i många år.
Publicerad 12 nov 2020
Fotograf Mikael Vilkas
Bosse beskriver att han alltid har varit en båtmänniska sedan barnsben. Som ung kappseglade han mycket. Hans intresse tog honom hela vägen till Olympiaden i München 1972 där han tog silvermedalj i kappsegling.

Ett stort intresse för Bosse är även försäljning och han berättar att han har arbetat inom båtbranschen sedan 1973 och i Fiskebäck sedan 1977 och då på Albin Marin AB som försäljningsansvarig fram till 1985.

Men år 1985 startade Bosse företaget Knape Marin genom att köpa försäljningskontoret Albin Marin i Fiskebäck och har under alla dessa år varit återförsäljare för många kända nybåtsmärken såsom Albin, Maxi, Scanmar, Hunter och Elan samt båtmäklare / båtförmedlare av begagnade båt, vilket alltid varit ett viktigt nav för bolaget.

Han berättar att han är en tävlingsmänniska även i jobbet vilket har lett till många framgångsrika år. Företaget säljer årligen ca. 170 båtar med ett sammanlagt marknadsvärde på ca 115 miljoner kronor. Knape Marin räknas idag som en av de ledande enskilda båtmäklarna i Sverige och säljer även till den internationella marknaden och de har lokala båtmäklare / representanter i Stockholm, Malmö, Nyköping, Västerås, Kalmar och i Örnsköldsvik / Norrland.

Det roligaste med jobbet utöver att få arbeta med båtar tycker Bosse är de stimulerande arbetsrelationerna som han har med säljare och köpare.
- Vi säljer drömmar! Det är verkligen alla kategorier av säljare och köpare som man träffar i det här yrket - berättar han.

Bosse har varit medlem i Företagarna i 35 år. För honom var det viktigt med nätverkandet som Företagarna erbjuder. Han berättar att han har haft hjälp av Företagarna när det gäller Juridisk rådgivning och rabatter på bilar och bränsle.
- Jag har haft mycket utbyte av att vara medlem i Företagarna. Det har även gett mig en del kunder genom åren - säger han.

På fritiden passar Bosse på att segla och att umgås med familj och vänner. Han säger dock att det inte blir så mycket fritid då jobbet tar mycket tid för honom.

Tack för pratstunden Bosse!
Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Bakläxa, Arbetsmiljöverket

Det förslag på att strukturera om Arbetsmiljöverkets föreskrifter som myndigheten tagit fram misslyckas med att utgå från behoven hos de som ska tillämpa regelverket.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen