headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

Medlemsintervju med Amanda Termén

Träffa Amanda Termén som är grundare och vd på Språng Kommunikation, och ny medlem i Företagarna Göteborg
Publicerad 17 nov 2020
- Vi presenterar oss som kommunikationsbyrå som kan hållbarhet. Det är ett centralt fokus som för mig: utan hållbarhet har vi ingen planet och då har vi ingenting - säger Amanda.

Mottot är ”gör världen bättre – berätta det för världen” och namnet Språng förklarar vad de vill åstadkomma, att hjälpa företag att ta språnget till att visa sitt hållbarhetsarbete utåt. Många har kommit långt med att ställa om sin verksamhet i en hållbar riktning men känner ängslan inför att berätta. Det är här Språng kommer in.
- Ofta handlar det om konsten att berätta en god historia. Vi är tevejournalister i grunden och tar på oss journalistglasögonen när vi hjälper företag att hitta sina egna goda historier och omvandlar dem till intresseväckande nyheter - säger Amanda.
Utöver hållbarhetskommunikation tar Språng uppdrag inom filmproduktion och sociala medier, håller utbildningar och agerar scenmoderator. Amanda har gått internutbildningar i europajournalistik och innovationsjournalistik och arbetat som teknologireporter i Silicon Valley, USA.
- Min erfarenhet vilar på tre ben som jag har tagit med mig in i företaget. Det internationella är ett av dem, innovation det andra och hållbarhet det tredje - berättar hon.

Privat uppskattar Amanda äventyr i naturen, särskilt bergsvandring.
Hon skickar med sitt bästa knep för att hitta skärpan inför varje ny dag i företagandet, en kort löptur varje morgon som avslutas med ett snabbt sjödopp oavsett årstid. I tider av hemarbete blir det en frisk start och personlig kick.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Tidningen Företagaren prisad

Företagarnas medlemstidning Tidningen Företagaren belönades med silver i Svenska Designpriset i kategorin personal- och medlemstidning.

Positivt att fler startar företag

Det är bra att fler startar företag, även om det delvis är en följd av den komplicerade ekonomiska situation vi befinner oss i, menar Företagarna.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen