För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Medlemsintervju med Amanda Termén

Publicerad 17 nov 2020
Träffa Amanda Termén som är grundare och vd på Språng Kommunikation, och ny medlem i Företagarna Göteborg
- Vi presenterar oss som kommunikationsbyrå som kan hållbarhet. Det är ett centralt fokus som för mig: utan hållbarhet har vi ingen planet och då har vi ingenting - säger Amanda.

Mottot är ”gör världen bättre – berätta det för världen” och namnet Språng förklarar vad de vill åstadkomma, att hjälpa företag att ta språnget till att visa sitt hållbarhetsarbete utåt. Många har kommit långt med att ställa om sin verksamhet i en hållbar riktning men känner ängslan inför att berätta. Det är här Språng kommer in.
- Ofta handlar det om konsten att berätta en god historia. Vi är tevejournalister i grunden och tar på oss journalistglasögonen när vi hjälper företag att hitta sina egna goda historier och omvandlar dem till intresseväckande nyheter - säger Amanda.
Utöver hållbarhetskommunikation tar Språng uppdrag inom filmproduktion och sociala medier, håller utbildningar och agerar scenmoderator. Amanda har gått internutbildningar i europajournalistik och innovationsjournalistik och arbetat som teknologireporter i Silicon Valley, USA.
- Min erfarenhet vilar på tre ben som jag har tagit med mig in i företaget. Det internationella är ett av dem, innovation det andra och hållbarhet det tredje - berättar hon.

Privat uppskattar Amanda äventyr i naturen, särskilt bergsvandring.
Hon skickar med sitt bästa knep för att hitta skärpan inför varje ny dag i företagandet, en kort löptur varje morgon som avslutas med ett snabbt sjödopp oavsett årstid. I tider av hemarbete blir det en frisk start och personlig kick.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna