För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

KÄMPA PÅ, i den tid vi är mitt upp i är det viktigt att vi stöttar och supportar varandra!

Publicerad 27 mar 2020
Företagarna Ulricehamn gör vad vi kan för att underlätta för företagare i kommunen. Ordförande Sture Hellstrand har haft möte tillsammans med våra kommunalråd Roland Karlsson och Wiktor Öberg för att dels skapa sig en bild av kommunens plan för att stötta företagandet samt vad vi kan hjälpas åt med i den situation vi alla står i.

I torsdags morse 26/3 träffade vår ordförande Sture Hellstrand kommunalråd Roland Karlsson, samt oppositionsråd Wiktor Öberg. Målet med mötet var att dels ta del av vad kommunen har på sin agenda i åtgärder med tanke på Corona, dels ge inspel vad andra kommuner som vi från Företagarna anser ska verkställas och samlar upp i aktiviteter från olika håll i Sverige. Dessutom vad vi tillsammans kan göra för att i den grad det är möjligt minska bördorna för oss företagare.

Det var ett positivt möte där vi bland annat gick igenom de punkter kommunen initialt kommer agera med och som delges på en presskonferens under fredagen. Sture kom med inspel på hur vissa andra kommuner gör och har för avsikt att göra i närtid, åtgärder som kan gå att genomföra även i Ulricehamns kommun. Även de efterföljande samtalen med politiker i Rådhuset var laddat med att diskutera lösningar.

Jätteviktigt att vi i Företagarna Ulricehamn och politisk ledning har den goda relation som finns mellan oss. Detta då vi har gemensamma agendan att utveckla vår kommun till den riktigt bra kommun med rejält utvecklat företagsklimat vi alla har stor glädje av. En viktig faktor i detta är vetskapen om att 4 av 5 nya jobb skapas i småföretag! Dessutom står anställda i småföretag för 33 % av kommunens skatteintäkter, i reda pengar är det 336 MSEK!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna