För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Möt företagaren Mathias Mattsson, ledamot i Företagarna Göteborgs styrelse

Publicerad 16 jun 2020
Tillåt oss att få presentera styrelsen på Företagarna Göteborg. Nästa man på tur är vår ledamot Mathias Mattsson.

Mathias hade från början inte en tanke på att gå med i styrelsen men tackade ja när valberedningen ville ha med honom. Han berättar att Företagarna Göteborg egentligen var  Göteborgs Hantverks och Industriförening från början vilket gör att det känns rätt att vara med. Idag har han varit ledamot i styrelsen i två år. Mathias driver ett hantverksföretag inom plåtslageri. Han brinner för hantverket och för att hantverkare skall kunna få vara med och påverka och inspirera. ”Det är viktigt att hantverket finns kvar för att kunna upprätthålla kompetensen”, säger han. Mathias vill nu vara med och jobba för att politikerna höjer bl.a ROTbidraget vilket är viktigt för byggbranschen. ”Det gäller att hålla igång sysselsättning inom bygg då vi inte har råd att tappa mer kompetens än vad vi redan gjort.
90-talets lågkonjunktur var tuff mot samtliga hantverksyrken. Det utbildades alldeles för få under de åren vilket urholkat kompetensen. En lågkonjunktur till så är kompetensen inom många yrken borta”, säger han.

1989 började Mathias att arbeta med sin morbror på Tommys plåt i Älvängen. Han beskriver att han var där varje ledig stund som han hade. Därefter gick Mathias en plåtslageriutbildning för att utöka sina kunskaper. När han startade sin utbildning var det högkonjunktur men när han gick ut 1993 var det sämre tider i Sverige. 1997 åkte han därför till Norge och jobbade och därefter reste han runt i Sverige för att jobba med kyrkor. 2002 startade Mathias en enskild firma. Mathias köpte tillsammans med Magnus Johansson senare Tommys plåt där han en gång hade startat och nu började de att jobba med lärlingar. Det var tufft och de fick jobba dygnet runt.
Sommaren 2019 påbörjade Mathias en fusion med Gårda Byggnadsplåt i Landvetter. Därmed driver Mathias nu Pogab Plåt AB tillsammans med Mattias Kloo med verksamheter i Älvängen och Landvetter och hela Västra Götaland som upptagningsområde.

År 2013 träffade Mattias Carl Malmström som var vd för Connect Väst. Tillsammans med honom började han på ett nytt spår och gjorde företagsaccelerationer. ”Carl hjälpte mig att inse att jag hade mer i mig. Jag fick bättre självförtroende och blev vd på riktigt. Accelerationerna vi gjorde hjälpte mig med att kunna utveckla verksamheten vidare. Jag började nu att bygga ett riktigt företag. Man måste inte gå på Handelshögskolan. "Jobbar man hårt och tror på sig själv behöver man inte gå en sådan utbildning.”, säger han.

Något som inte alla vet är att Mathias stora intresse är motorsport och att han själv har tävlat med motorcyklar. Under en period var han också Roadracing förare men slutade 2005. Idag cyklar han mountainbike och gillar allt som är fartfyllt.
För tre år sedan gifte sig Mathias och idag bor han i Askim med sin fru och barn och bonusbarn. För några år sedan gjorde Mathias en resa till Cuba där han hyrde bil och reste runt. ”Det var något av det häftigaste som jag har gjort! Jag kan rekommendera att göra samma sak.” säger han.

Tack för pratstunden Mathias!

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna