headphones newspaper video-player

Möt företagaren Fredrik Danielsson, ledamot i Företagarna Göteborgs styrelse

Tillåt oss att få presentera styrelsen på Företagarna Göteborg. Nästa man på tur är vår ledamot Fredrik Danielsson.
Publicerad 30 jun 2020

Fredrik beskriver att han har ett företagarhjärta och gärna vill hjälpa de små- och medelstora företagen då det är dem som han brinner mest för. Han berättar att det är ett sätt att bidra för honom som känns helt rätt.

Fredrik växte upp i en företagarfamilj där både hans farfar och pappa var företagare. Det var därför inte helt oväntat att han också själv följde dem i spåren. ”Det är fantastiskt att vara företagare – med alla med- och motgångar som det innebär!” säger han.

Examen tog Fredrik på Handelshögskolan med en kandidat i finans och en magister i ekonomistyrning. Sin examen tog han mitt under finanskrisen. Fredrik startade trots krisen ett företag, mycket tack vare stödet från sina föräldrar. Företaget var ett IT-bolag som arbetade mot detaljhandeln med bl.a. kassasystem, e-handel och kundklubb. Fredrik sålde företaget 2017 till ett börsnoterat bolag och satt sedan med i ledningsgruppen där. Därefter blev han vd för bolaget.

Nästa steg som Fredrik tog var att starta upp ett nytt företag som fokuserade på att hjälpa andra bolag att byta ägare. Idag arbetar han, mer i linje med sin utbildning, med företagstransaktioner och ekonomistyrning. ”Jag agerar som en projektledare och det är väldigt givande att hjälpa entreprenörer med livsförändrande affärer”, förklarar han.

På fritiden tycker Fredrik om att spela golf och att umgås med sin familj och sin dotter som är ett år gammal. Han bor i Göteborg och tycker om att gå ut och äta på olika restauranger och testa nya smakupplevelser. 
Något som inte alla vet om Fredrik är att han älskar motorsport och var med i landslaget i Gokart under fem år. Han kom som bäst på andra och tredje plats i högsta klassen i SM och på femte plats i de nordiska mästerskapen.

Tack för pratstunden Fredrik!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

”Strandskyddet är skevt”

Obalanserna i strandskyddet borde rättas till så att regelverket inte hindrar utveckling, menar ägaren av strandkrogen SuderSannas på Fårö.

Stoppa nedmonteringen av posttjänsterna

För att kunna bedriva företag i hela landet krävs fungerande infrastruktur i form av bl a postservice. Nermonteringen försvårar för företagande, visar Företagarnas nya rapport.

Bakläxa för EU-kommissionen

Företagarna har bidragit till att ett långtgående lagförslag om bolagsstyrning och ansvarsfrågor i företagens leverantörskedjor hejdats.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor