För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vinnare i Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Stenungsund och Tjörn 2020

Publicerad 17 jun 2020
STO-Galan kanske uteblev men INTE hyllandet av de fantastiska företagare som drivs i Stenungsund och Tjörn! Alla som var nominerade inför Årets Företagare och Årets Unga Företagare 2020 i både Stenungsund och Tjörn deltog i en digital ceremoni där vinnarna utsågs.
Fr vänster: Årets Unga Företagare Stenungsund André Engström, Gocciani Stores AB, Årets Företagare Tjörn Putte Hemansson, Almö Livs Tjörn Aktiebolag, Årets Unga Företagare Tjörn Kalle Ribeck, Ribeck Bygg AB samt Årets Företagare Stenungsund Erik och Björn Wahlström (Johan saknas på bilden) EOV Sverige AB (Eld & Vatten)

Vinnarna samlades senare under kvällen på Stenungsbaden där de fick ta emot hyllningar, prisstatyett och diplom av Företagarnas ordförande Lars Grenhage, Stenungsunds kommuns ordförande Bo Pettersson samt Tjörns kommunchef Ann-Britt Svedberg.

Motiveringar:

- När årets vinnare tog över företaget han jobbade i, tog han en risk. Företaget hade stora skulder och var nära konkurs, men med de förra ägarna som stöd och en stark drivkraft att göra rätt och utvecklas, har han vänt utvecklingen. Idag har han byggt upp ett byggföretag som har fyra anställda och är på god väg att bli fler. Hans vision är att växa ytterligare, men utan att tappa den nära kontakten med sina medarbetare han har i dag. Som ledare vill han kunna vara närvarande både för sin personal och till hantverksyrket.

Årets Unga Företagare på Tjörn 2020 är
Kalle Ribeck, Ribeck Bygg AB

- En målinriktad företagare som tagit företaget till ytterligare höjder genom modet att våga tänka om och lämna den först utstakade vägen. Med drivet att hitta nya vägar med bla. inriktning på inredning och eget brand. För att kunna ha närheten till sina kunder har företaget öppnat grossistbutiker på 1o orter runt om i Sverige där fokus ligger på snabb leverans och lättillgängliga produkter för landets salonger. Bara att gratulera till en smart affärsidé som växer sig allt starkare.

Årets Unga Företagare Stenungsund 2020 är
André Engström, Gocciani Stores AB

- Årets vinnare brinner för samhällsutveckling i allmänhet och för Tjörn i synnerhet. De senaste 20 åren har han lyckats skapat en destination i Myggenäs. Kärnan är fortfarande livsmedelsbutiken, som med sitt fokus på hållbarhet och matglädje, har utsetts till en av Sveriges bästa livsmedelsbutiker och även vunnit Årets Supermarketbutik inom den egna kedjan ICA. Redan innan Corona-krisen såg han möjligheterna med online-handel av dagligvaror och utvecklade ett koncept särskilt riktat mot äldre kunder. Det gjorde att företaget stod mycket väl rustat inför nuvarande kris, där man lyckats öka sin näthandel med 950%!

Årets Företagare på Tjörn 2020 är
Putte Hermansson, Almö Livs Tjörn Aktiebolag

- Ett företag som är en av de större, om inte den största i sin bransch. Företagare som ser till helheten och tänker stort. Med satsningen och tänket att ha allt inom sitt område kan de konkurrera med företag i hela Sverige och tar även marknad i norden. Har varit med och utvecklat säkerhet för oss alla och gått från småskaligt till större. Med ett brinnande intresse för sitt arbete har de med åren ställt om och växlat upp och levererar idag brandskydd till bl.a. världens största träbyggnad.

Årets Företagare Stenungsund 2020 är
bröderna Wahlström, Erik, Björn och Johan, Eld & Vatten, EOV Sverige AB

Stort grattis till vinnarna som nu är direktkvalificerade till den regionala finalen av Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Västra Götaland 2020 i Göteborg den 8 september. Vem vet kanske blir det någon av er som får äran att representera Västra Götaland i den stora nationella finalen i Stockholm den 16 oktober och tävla om Årets Företagare och Årets Unga Företagare Sverige 2020.

Fler nyheter från Företagarna