För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hundratals samlades för stormöte om framtiden för Göteborgs näringsliv

Publicerad 6 feb 2020
Omkring 75 företag deltog när det var dags för stormöte om Göteborgs stads näringslivsstrategiska program. "En viktig del i arbetet att förändra attityder mellan oss företagare och tjänstepersoner" säger Jakob E Saturnus från Företagarna Göteborg.
Företagarna Göteborg är, tillsammans med bland andra LO och Svenskt Näringsliv, referensorganisationer för Göteborgs stads näringslivsstrategiska program. Foto: Bengt Kjellin

Över 200 personer från näringslivet och staden samlades nyligen för ett stormöte tillsammans med Business Region Göteborg om Göteborgs stads näringslivsstrategiska program. 

Programmet har en målbild att skapa minst 120 000 fler jobb till 2035 och innehåller aktiviteter som ska bana väg mot målet. Det handlar bland annat om att skapa förbättrad kompetensförsörjning och företagsklimat, områden som Företagarna arbetar mycket med.

Företagarna Göteborg är referensorganisation

Företagarna Göteborg är, tillsammans med bland andra LO och Svenskt Näringsliv, referensorganisationer för Göteborgs stads näringslivsstrategiska program och ett stort antal medlemsföretag från Göteborgsföreningen deltog på mötet.

Ett viktigt program där man ser till helheten och skapar välbehövliga möten med varandra för att förbättra dialogen mellan staden och företagare, menar Jakob E Saturnus som är ledamot i Företagarna Göteborg.

- Det var roligt att se så många engagerade företagare och tjänstepersoner diskutera hur vi bör utveckla staden tillsammans och se vilka behov som är extra viktiga för olika typer av företag. I dag finns det ett gap mellan hur staden kommunicerar kring hur det är att driva företag i Göteborg, och hur vi företagare upplever det. Det gapet kan vi lösa genom att vi faktiskt möts och kommunicerar med varandra.

Var med och driv utvecklingen

Initiativet Positiv Göteborg är Företagarna Göteborgs sätt att som referensorganisation arbeta vidare med innehållet i det näringslivsstrategiska programmet och öka dialogen. I den nystartade Facebookgruppen diskuterar företagare och staden högt och lågt kring näringslivet och dess möjligheter. Som namnet avslöjar med en positiv inställning som grund.

- Med gruppen vill vi  skapa möjligheter för fler företagare att dela med sig av sin kunskap och sina behov till utvecklingen av programmet samt företagsklimatet, säger Jakob E Saturnus.

För den som vill engagera sig finns många möjligheter.

- Gå med i vår grupp på Facebook och skriv där, eller anmäl intresse via formuläret på Positiv Göteborgs webbplats. Alla engagerade företagare behöver hjälpas åt att komma med konstruktiva förslag och stötta staden i genomförandet!

Kontakt för information om Göteborg stads näringslivsstrategiska program är:
Pia Areblad, verksamhetsstrateg, pia.areblad@businessregion.se, 031-367 61 48.

Fler nyheter från Företagarna