För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Träffa Fredrik Edeland - Sendify

Publicerad 14 dec 2020
Träffa Fredrik Edeland, grundare av Sendify och Express Delivery och andra pristagare i Årets Unga Företagare Sverige 2019.
Fotograf M Vilkas
Vilka fördelar har din utmärkelse i Årets Unga Företagare inneburit för dig?
- Ja, det har varit ett intensivt år för oss. Det är alltid roligt med uppmärksamhet. Jag vill ändå säga att jag aldrig hade klarat det utan de medarbetare som står bakom mig.
Vi har trots pandemin kunnat bygga ut vår organisation. Vi har gått mot strömmen under året och det har varit omtumlande men positivt och spännande! Att lyfta fram företagandet har varit positivt för oss!
- Vill du beskriva Sendify?
- Sendify är en transportbokningstjänst för småföretagare. Vi finns för de ”bortglömda” småföretagarna som tycker att det är krångligt med logistik.
Vi erbjuder en enkel och kostnadseffektiv fraktlösning så att mindre tid kan spenderas på logistik och mer på att driva ett företag.

- Vad har du själv för bakgrund?
- Jag har arbetat med logistik i många år. 2009 började jag jobba som chaufför. Jag hade ingen fot i branschen sedan tidigare utan hamnade här av en ren slump. Jag studerade på Chalmers och parallellt med studierna startade jag Sendify och Express Delivery.
- Hur länge har du varit medlem i Företagarna och vad ser du för fördelar med att vara medlem?
- Jag har varit medlem sedan 2019 när jag fick utmärkelsen. Därefter blev jag ambassadör för Företagarna Young.  

Jag har ännu inte utnyttjat några av förmånerna men jag vet att de finns där när jag behöver dem och att det är ett stort värde i att vara medlem i Företagarna!

- Vad gör du när du inte jobbar?
- Jag håller på att renovera min lägenhet. Det är kul att min händiga sida får komma fram. Jag är också mycket intresserad av idrott och försöker att vara så aktiv som jag kan utanför företagandet.
- Vad finns det för något som inte alla vet om dig?
- Det är att jag är mycket intresserad av schack. När jag var yngre tävlade jag mycket och kom tvåa i SM och blev även distriktsmästare i Göteborg. Det är en passion som jag hoppas att jag ska få möjlighet att ägna mer tid åt i framtiden.

- Tack för pratstunden Fredrik!
Taggar
Fler nyheter från Företagarna