För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Lina Nettelblad med sitt företag Mattipset är Årets Företagare i Skara

Publicerad 9 dec 2020
Nyligen utsågs Årets Företagare i Skara och den prestigefyllda utmärkelsen togs emot av Lina Nettelblad, som driver företaget Mattipset i Skara AB.

Grattis till utmärkelsen! Hur var känslan när du fick ta emot den?

– Det kändes såklart jätteroligt och det blir en extra push för alla anställda.

Berätta lite om företaget – vad gör Mattipset?

– Vi är 10 personer som arbetar på Mattipset. Grundaffärsidén är catering men i mars fick vi ställa om helt och se till de förutsättningar som var. Till att börja med gjorde vi en lucka, där vi kunde sälja luncher. Vi tänkte att äta måste ju alla göra i alla fall. Sedan tidigare hade vi också ett koncept med fredagsgourmetpåsar, vilket vi satsade lite extra på under våren. Sedan dess har vi ändrat vårt produktutbud och under andra vågen här under hösten fick vi tänka om igen. Jag ringde kontakter i stan och efter sex dagar hade vi ett tält utanför våra lokaler med frysar från Skara Sommarland, som blev som en slags butik utomhus, där vi började sälja färdiglagad fryst mat. Där kan kunderna själva plocka vad de vill ha och sedan går de fram till vår lucka och betalar. Det är verkligen coronaanpassat och det har gått jättebra så det konceptet kommer vi att fortsätta med!

Vad har ni på gång inför julen?

– Vi har en julmeny med några olika varianter, som man kan beställa antingen i bufféform eller som coronaanpassade jultallrikar. Vi anpassar efter önskemål.

Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?

– Givetvis har vi ju alltid fokus på kunden men jag lägger också mycket fokus på medarbetarna. Jobbet ska vara en rolig plats att komma till. Jag vill att man ska få växa, använda sin kreativitet och inspirera varandra. Vi har ett gott rykte i stan och genom sociala medier är det många som fått upp ögonen för oss. 

Vilken är din största styrka som företagare och ledare?

– För mig är det viktigt att alla medarbetare får känna att de har sin plats och det, i kombination med en förmåga att lösa problem, är nog viktiga framgångsfaktorer.

Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare/företagare?

– Det är viktigt att vi har en öppen och ärlig kultur. Jag tror de ser mig som en ärlig person som vill deras och företagets bästa. ”Ni är precis som ett fotbollslag”, var en reflektion som en nyanställd på företaget gjorde.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter?

– Vi har sett öppningar till nya affärsidéer. Exempelvis kör vi catering till en skola, där vi kommer utveckla ett miljö- och hälsokoncept. Kanske kan vi få fler skolor att haka på. Vi hoppas också på ett utökat samarbete med Skara Sommarland, om de får hålla öppet nästa säsong. Tanken är att starta lite mer repetativ tillverkning av mat. Frysmat är något vi absolut kommer att satsa vidare med.

 

Motivering Årets Företagare Skara 2020:

Lina Nettelblad får priset som Årets Företagare för det fantastiska driv hon har och för den positiva utveckling hon har lyckats skapa i sitt företag, Mattipset i Skara AB. Mitt i en allvarlig pandemi har hon dessutom på ett enastående snabbt och lysande sätt, genom sin starka vilja, kreativa och konstruktiva tänkande lyckats hitta nya vägar för företagets överlevnad.

 

Fler nyheter från Företagarna