För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare Tidaholm

Publicerad 22 dec 2020
Ett Stort Grattis till Peter Johansson och Patrik Ericsson på Soloplex utsågs till Årets företagare i Tidaholm.
  1. Hur kom det sig att ni startade ert företag?

-Jag och Peter vi jobbade tillsammans i ett annat bolag i närmare 20 år och lärde känna varandra väldigt bra där.  Vi pratade mycket om att det hade varit kul att få möjlighet att driva företag tillsammans. Plötsligt dök det upp en annons på blocket om en verksamhet som skulle säljas i närheten,  vi diskuterade detta i baksätet på en bil och när vi väl kom dit kände vi att det fanns potential så vi slog till. Vi köpte bolaget 2012 och började jobba alla helger och även flera veckodagar för att se om det gick få liv i  våra ideér. Från 2014 började vi jobba heltid och valde också annan inriktning med nischning mot teknisk plast(komponenter till industrin för automation).

  1. Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?

-Att vi lyssnar på våra kunder och är extremt lösningsorienterade. Vi har också riktat in oss på att attrahera och hitta rätt kompetens vilket gjort att vi lyckats växa och få fler kunder.

  1. Vilken är er största styrka som företagare (och ledare)?

-Vi är otroligt nära vår verksamhet och jobbar med våra medarbetare för att snabbt hitta lösningar på kundernas önskemål eller utmaningar.

  1. Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare/företagare?

-Att vi är otroligt drivna och prestigelösa där vi hela tiden lär oss från varandra.  

  1. Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget? Finns det planer/tankar på att växa?

-Vi vill fortsätta på den inslagna vägen och synliggöra våra produkter mer genom marknadsföring. I nuläget har våra besök hos kunder uteblivit men vi hoppas kunna lägga mer tid på detta framöver genom att vi växer med fler anställda.

Juryns motivering:

Soloplex AB är ett företag som jobbar inom plastindustrin. Egna problemlösningar har bidragit till att företaget framgångsrikt har hittat nya kunder som behövt hjälp med att få fram plastdetaljer för sin produktion. Patrik och Peter övertog företaget 2012. Med stor lyhördhet mot marknaden har Soloplex utvecklats mycket positivt genom samverkan med andra företag i Tidaholm, bl a genom kloka maskininköp. Miljömedvetenhet och kostnadseffektivitet är ledord för Soloplex.

 

Fler nyheter från Företagarna