För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Petter Hjelmqvist på Cidan Machinery Sweden AB är Årets Företagare i Götene

Publicerad 14 dec 2020
Nyligen utsågs Årets Företagare i Götene och det var en glad Petter Hjelmqvist på Cidan Machinery Sweden AB som fick ta emot den fina utmärkelsen.

Hur kändes det att få utmärkelsen Årets Företagare?

– Fantastiskt, jätteskoj! Saknade bara det stora partyt. Vi har firat med smörgåstårta på jobbet men får ta en större fest till våren och fira ordentligt.

Berätta lite om företaget!

– Det vi erbjuder är maskiner, lösningar, mjukvaror för plåtindustrin och plåtslagare. Vi jobbar globalt men agerar mycket lokalt med huvudkontor där vi har tillverkning, marknadsföring och utveckling. Vi har haft en väldigt kraftig tillväxt de senaste åren. Både organisk tillväxt och företagsförvärv. Vi jobbar globalt, våra kunder finns över hela världen. Plåtslagare och industrikunder som håller på med plåt har vi som kunder. Idag har vi 200 anställda varav 100 i Sverige, de flesta i Götene. 

Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?

– Den främsta styrkan är att vi har duktiga människor som arbetar här. Visst har vi en bra plattform med bra produkter men det är vi som jobbar med det som driver det framåt och tar företaget till nya nivåer.

Vilken är din största styrka som ledare?

– Jag är bra på att se andra människors potential och sätta dem i de roller där de själva kan blomma. Jag omger mig med människor som är duktigare än jag själv på många områden.

Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare?

– Ambitiös, målinriktad, drivande men också med mycket empati.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter för företaget?

–Vi kommer ha en fortsatt bra tillväxt och ta nya marknader. Vi jobbar mer och mer med direktförsäljning mot flera marknader. USA är största marknaden idag, där har vi ett bolag med 35 anställda som säljer och servar marknaden där. Där finns det mycket kvar att utveckla. Vi växer hela tiden och anställer kontinuerligt, allt ifrån mekaniker, elektriker och servicepersonal till ingenjörer och säljare.

Hur går det att hitta personal?

– Vi har inte haft några svårigheter att hitta personal. Sedan måste man ju också jobba med de anställda man har, att utveckla företagets talanger ser jag som väldigt viktigt.

Juryns motivering:

Årets Företagare har varit verksam sedan 1907 i Götene, före taget har drivits på ett sånt sätt att man har inte bara hängt med utvecklingen utan dessutom varit ledande inom sitt verksamhetsområde. Ett imponerande företag och ett föredöme för allt företagande att under 119 år vara konkurrenskraftig och rejält lönsam. 

Fler nyheter från Företagarna