För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Möt företagaren Niclas Wahlström, ledamot i Företagarna Göteborgs styrelse

Publicerad 4 aug 2020
Tillåt oss att få presentera styrelsen på Företagarna Göteborg. Nästa man på tur är vår ledamot Niclas Wahlström.

Niclas har suttit med i styrelsen under 1,5 år och han brinner för entreprenörsandan och sättet den tillåter människor att kunna skapa något nytt av ingenting. ”Det handlar om att utveckla sin anpassningsförmåga och sina kreativa färdigheter för att överleva i en föränderlig omvärld.”, säger han.

Niclas blev företagare direkt efter tekniskt gymnasium, och startade en webbyrå i begynnelsen av ”internethypen”. Tillsammans med sina kompanjoner utvecklade de senare verksamheten till att inrikta sig på resebranschen och grundade bolaget Reseguiden.se, en liten startup som blev Skandinaviens ledande jämförelsesajt inom resor. ”Det var minst sagt utmanande och lärorikt att som företagare inom IT- och resebranschen genomleva både IT-bubblan och 9/11.
Jag är stolt över vår förmåga att hela tiden anpassa oss och våra affärsmodeller för att utvecklas och överleva. Resebranschen har genomgått en enorm digital transformation och alla branscher påverkas nu av digitaliseringen på ett eller annat sätt” säger han.

För fyra år sedan valde Niclas att fokusera på att hjälpa andra företag med sin digitala affärsutveckling och produktutveckling. Han startade utvecklingsbolaget Zatsang tillsammans med sina kompanjoner Daniel Falk och Krístoffer Lem. Genom bolaget hjälper de företag att omvandla och utveckla sina idéer till digitala produkter och tjänster som människor tycker om att använda. Bolagets kunder finns i många olika branscher såsom exempelvis Volvo, Astra Zeneca, Västtrafik och ICA. ”Vi fokuserar på att stötta kunderna inom innovation och att utveckla ett sk. agilt mindset så att de kan få igång nya produkter och tjänster samt att skapa kundvärden betydligt snabbare än tidigare” berättar han.

Niclas bor i Hindås med sin fru Lisa och två barn på tio och tolv år.  Förutom att umgås med sin familj tycker han om att syssla med musik. Tillsammans med en barndomskompis skapar han musik och spelar keyboard. 
Något som inte alla vet om Niclas är att hans passion är flygning! Han är idag delägare av ett tvåmotorigt plan ute på Säve flygplats. Med flygplanet gör han kortare resor runt om i Europa.

Tack för pratstunden Niclas!

 

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna