För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Näringslivsutvecklare framöver i Strömstad kommun

Publicerad 5 dec 2019
Nu har vi från Företagarnas styrelse, tillsammans med Företagarnas regionchef Mikael Erlandson, träffat kommunledningen i form av kommunstyrelsens ordförande Kent Hansson och kommunchefen Mats Brocker för att få klarhet i hur servicen till näringslivet skall säkerställas efter att nuvarande näringslivsutvecklare går i pension. Vi har även lyft vikten av en näringslivsutvecklare i näringslivsrådet.

Kommunen har å sin sida betonat att de vill upprätthålla servicen för företagare. Därför kommer en ny näringslivsutvecklare att rekryteras under 2020. En temporär näringslivsutvecklare kommer att finnas tillgänglig från 1 januari 2020, under rekryteringen.

En väg in för företagare med företagslots på kommuncenter kommer att öppna i maj och ett ”platsråd”, ett råd där kommunen tillsammans med representanter från näringslivet nu skall forma vägen vidare för Strömstad kommun, har startats.
I Platsrådet representeras Företagarna Strömstad av Pelle Olausson från Lagunen. Pelle är också ansvarig för Destinationsgruppen inom rådet. Övriga grupper är Boplatsen, Staden och Evenemang.

Vi har understrukit att vi i Företagarna vill vara del av fortsatta diskussioner om näringslivsfunktionen. Funktionen behöver ständigt förstärkas och utvecklas.

Det ska vara lätt att driva företag i Strömstad kommun. Småföretagen med anställda står för 33 % av de kommunala skatteintäkterna i kommunen. Vi har helt enkelt en stor betydelse för kommunen.

Är du intresserad av att vara delaktig i något av råden eller på annat sätt bidra till vårt arbete att påverka politiker och kommunala tjänstemän? Hör av dig till mig!

 

Med vänliga företagarhälsningar
Jeanette Toftedahl
Ordförande Företagarna Strömstad
0709-564638
jeanette@hnh.nu

Fler nyheter från Företagarna