För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Skövde-Tibro är Grahns konfektyr

Publicerad 16 okt 2018
Jesper Lööw och Ola Brewitz blev Årets Företagare 2018 med sitt företag Grahns konfektyr. De fick ta emot priset på Näringslivsgalan i Skövde av Företagarnas lokala ordförande Bengt Ohlsson. – Jätte kul och ganska oväntat, säger Jesper.
Årets företagare 2018

Grahns konfektyr producerar karameller, gelé och chokladgodis. I nya lokaler tar nu bolaget med Jesper och Ola i spetsen återigen ett kliv framåt. ”Godis gör livet roligare!"

- Personalstyrkan på 57 personer ska givetvis också få ta del av hyllningen. De har slitit hårt med övertid gällande flytten. Att bjuda på godis är inte jätte uppskattat så det blir nog tårta, säger Jesper.

Vinnarmotiveringen:

Allt startade i ett kök i Skövde 1949 och 2007 övertogs verksamheten av våra kreativa pristagare som då arbetat i produktionen i flera år. Det stadigt expanderande bolaget tillverkar just nu 4 400 ton och omsätter 120 miljoner kronor. Med en nyss genomförd kapacitetuppgradering i maskiner och lokaler har man siktet inställt på 150 miljoner kronor. Exporten uppgår nu till 45% och kunderna finns främst på Europamarknaden men även i Asien.

Årets Rookie - Företagarna Skövde Tibro

Samdura, Ludwig Pettersson

"Enkelt och smidigt – det var ledorden för skövdekillen Ludwig när han skapade sin digitala tjänst för att planera och köpa nytt kök. Nu blir köksprocessen lätt och rolig med Samdura."  

Årets Rookie


Näringslivsgalan 2018

Katarina Jonsson Skövde Kommun, Åsa Vlk Företagarna, Ramona Nilsson Skövde kommun och Bengt Ohlsson Företagarna.

Fler nyheter från Företagarna