För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Anders Ottosson i Hedekas blev årets företagare i Munkedal 2018

Publicerad 17 dec 2018
I Munkedals kommun finns ca 890 arbetsställen och 3700 arbetstillfällen, av dom är nästan 1950 arbete i småföretag. Dom bidrar med 35 % av den kommunala skatteintäkten, 140 miljoner kronor varje år.

Växer småföretagen, växer Munkedal. Så inledde Carina Thorstensson, ordförande i Företagarna i Munkedal utdelningen av priset till Årets företagare 2018.

I år blev det familjeföretaget Ottossons i Hedekas som förärades priset med motiveringen:

Historien om Ottossons i Hedekas startade redan i slutet av 70 talet då den sextonårige Anders tog över jordbruket från sin far. Med osviklig vilja och mod utvecklades jordbruket under flera decennier och utgör idag basen för det utpräglade familjeföretaget Ottossons. Hela familjen är numera involverad i det växande företaget som nu expanderar in i både entreprenad, transport och fiberbranschen. Sönerna Jonas och Marcus stora engagemang möjliggjorde förvärvet av Eklunds maskin 2015. Detta blev startskottet på en rejäl tillväxt i företaget. Under mer än trettio år har företaget investerat och legat i framkant med modern teknik och en tillsynes outsinlig vilja och engagemang.
För något år sedan förvärvades fisketorps gamla skola som idag är föremål för en genomgående renovering för att bli både företagshotell och företagets huvudkontor.
Ordning och reda präglar hela företaget och Ottossons i Hedekas är i dag ett gott exempel och föredöme på ett blomstrande landsbygdsföretag som idag har 15 anställda och fortsätter växa.

Vi i Munkedal är oerhört stolta över att kunna ge priset till Anders Ottosson i år, ett fortsatt växande företag som inte verkar se några begränsningar utan istället satsar framåt och följer med i utvecklingen. Han ser inte bara sin egen del utan gör även möjligheter för andra i Hedekas att stanna kvar och ge möjligheter att utveckla sin företagsamhet säger Carina Thorstensson.

Utdelningen av priset ägde rum på Ulkeröds gård i samband med kommunstyrelsens sista sammanträde för mandatperioden. Anders Ottosson berättade om det senaste förvärvet, fastigheten fd Ljungbergs snickerifabrik i Hedekas där han planerar nyetableringar både från externa företag och egen nytta.

Vi gratulerar än en gång Ottossons i Hedekas till Årets företagare i Munkedal 2018.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna