För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagsfrukost Sätila

Publicerad 27 okt 2017
Oktober månads Företagsfrukost lockade ett stort gäng morgonpigga och nyfikna företagare från Marks Kommun till Båthuset i Sätila för att få ta del av den omvandling som sker i byn.

Först tog Mathias Eriksson till orda och välkomnade oss och berättade om följande hållpunkter i höst:

9 november hålls Misstagens Mästare i Göteborgs Konserthus. Läs mer här 

18 november, då är det dags för årets glittrigaste show då Markshow går av stapeln med "Discofever" som tema. Läs mer här 
I år har vi glädjen att meddela att Horredstrafiken AB sponsrar med bussar tur och retur från Sätila/Hyssna och Horred/Björketorp!

29 november är nästa företagsfrukost, och den kommer att hållas på Strands Fordonskomponenter i Fritsla, mer information kommer om detta, men skriv redan nu in det i era kalendrar!

Så – vad är det som har hänt i Sätila egentligen?
Sätila Bygg har via dotterbolaget Lygnern AB under de senaste åren utvidgat sitt Säntrum i Sätila på ett imponerande sätt. I ett centrum där man förr tänkte på att "det fanns en pizzeria", möts man idag av Restaurang Båthuset, Båthusets Pizzeria, Pensionat Kajutan, Lygnern Spa, Hälsohuset i Sätila och konferensmöjligheter. Den 6 november öppnar också Hälsoboxen i Sätila där man satsar på Funktionell Fitness, den byggs dock upp vid Sätila Bygg, bara nerför backen från Säntrum sett.

För att inte tala om de nya hus med bostäder som byggts också, både i form av lägenheter runt torget och ett trygghetsboende bakom Vårdcentralen.

Lars-Åke Åkesson berättade om att detta varit en satsning som burit sig. Hälsohusets besökare spänner över alla åldrar – ungdomarna är där och lyfter skrot istället för att "göra bus på byn", de seniora besökarna till Hälsohuset får utöver träning också en stund av social samvaro. Värt att tilläggas är också att när man uppnått den aktningsvärda åldern av 80 eller mer, så får man sin ålder i rabatt!

Vid rundvandringen stod det också tydligt att närproducerat och lokala influenser har varit viktiga i uppbyggandet av Säntrum: restaurangen fokuserar på lokalproducerat, spat har hämtat sin inspiration från Ramhultafallen, och vid parkeringen står en stenskulptur av Lygnern med Sätila Kyrka uppbyggd som riktmärke.

Vi tackar AB Sätila Bygg och Lygnern AB för att vi fick komma och hälsa på!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna