För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarfrukost om näringslivet

Publicerad 9 okt 2017
Att få reda på hur Marks kommun står sig i rankingen av Sveriges företagsklimat lockade på onsdagsmorgonen den 27 september en skara intresserade företagare och tjänstemän från Marks kommun.

Mötet hölls på Kinna Teater där vi inledde med en härlig mingel-frukost med kaffe, smörgås och nya och gamla bekanta. När kaffet var urdrucket samlades vi så inne i teatersalongen där Företagarna i Marks ordförande Mathias Eriksson hälsade oss välkomna och gav information om vad som står på agendan inför hösten. Det är nu hög tid att planera in Markshow 2017 – en kväll med glädje och glam i årets tema "Disco-fever"! 

Sedan var det dags för morgonens gäst Anton Oskarsson från Svenskt Näringslivs regionkontor i Göteborg att hålla presentationen om hur företagsklimatet i Mark står sig i den senaste mätningen.

Gentemot 2016 års sammantagna placering bland Sveriges kommuner har Mark klättrat fyra platser och hamnar därmed på plats 225. Bland kommunerna i Sjuhärad placerar sig Mark näst sämst. Således finns det mycket att jobba på, och vi delade därefter in oss i olika grupper för att diskutera kring två frågor, dels vilka tre enkätfrågor som är viktigast att fokusera på och hur man själv utifrån sin roll kan bidra till att förbättra frågorna.

Områden som ganska unisont nämndes, både i enkäten och i diskussionen efteråt är bland annat den ständiga kampen om bättre infrastruktur, ökad förståelse för företagen från politikers och tjänstemäns håll samt snabbare handläggningstider. Vad kommunen har/ska ha för målsättning med näringslivsarbetet diskuterades också och dessa diskussioner kommer att fortsätta i näringslivsrådet.

Vi tackar alla som kom till frukosten för att bidra till ett bättre företagsklimat i Mark, och Anton Oskarsson från Svenskt Näringsliv för att han kom och höll presentationen.

Mathias Eriksson
Ordförande Företagarna Mark

Taggar
Fler nyheter från Företagarna