podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Västerås Ordförande efter förtroendemannaträffen: "Nu vet vi vilket stort stöd vi kan få"

Publicerad 4 maj 2022
Västeråsföretagaren Karin var en av ett 20-tal förtroendevalda som deltog i Mälardalens förtroendemannaträff. Hon lämnade förtroendemannaträffen med nya kunskaper om vilket stöd hon och hennes förening kan få från regionkontoret och riksorganisationen.

Förra veckan samlades ett 20-tal förtroendevalda från hela Mälardalen för en tvådagarskonferens på vackert belägna Åsby hotell i Hallstahammar. Konferensen bjöd på information, kunskap och diskussion bland annat om hur man som lokalförening arrangerar bättre evenemang, hur man arbetar med påverkan och opinionsbildning lokalt och hur man hjälper sina medlemmar att få ut mesta möjliga av sitt medlemskap i Företagarna.

Karin Kaibel som är nybliven ordförande för Företagarna i Västerås var en av dem som deltog på förtroendemannaträffen. Till vardags driver hon ett företag som arbetar med upphandling och avtalsuppföljning.

Hur upplevde du konferensen?
- För mig som är ganska ny i Företagarna var de här dagarna guld! Jag har fått en mycket bättre förståelse för Företagarna som organisation än jag hade tidigare.

Vad tar du med dig härifrån?
- Energin! Och jag tar med mig insikten att jag som ordförande behöver prioritera ännu mer än jag kanske hade tänkt, och vikten av att vi delar upp arbetet på ett bra sätt mellan oss i styrelsen.

Vad var mest värdefullt?
- Dels att få träffa de jag vanligtvis mejlar med i verkligheten vilket gör att kommande kommunikation blir trevligare och mer givande, och att vi vet vilket stöd vi kan få från regionkontoret och riksorganisationen. Dels att få träffa de andra från lokalföreningen under 24 timmar, vi var fyra personer från Västerås på plats.

Fler nyheter från Företagarna