podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Matkreatör från Sala är Årets Unga Företagare i Västmanland

Publicerad 23 jun 2022
Salaföretagaren och matkreatören Linnea Seidel utsågs under onsdagen till Årets Unga Företagare i Västmanlands län 2022. Hon prisas för att hon är en inspiration för andra genom att visa att det går att livnära sig på sitt intresse och sin passion.
Årets Unga Företagare Linnea Seidel

Salaföretagaren Linnea Seidel utsågs under onsdagen till Årets Unga Företagare i Västmanlands län 2022. Utmärkelsen delades ut av Företagarnas regionchef Thomas Byström och Västmanlands vikarierande landshövding Ulrica Gradin vid en ceremoni på Västerås slott. Linnea driver matmedieföretaget Linneas Skafferi.

- Det känns helt fantastiskt! Jag ser det som ett väldigt ärofyllt pris, säger Linnea om att få utmärkelsen Årets Unga Företagare i Västmanlands län.

Linnea äntrade tidigt ”bloggosfären” och började blogga om bakning och matlagning 2007. Hon uppger att hennes uppväxt i en småföretagarfamilj gjorde att hon relativt tidigt såg potentialen att utveckla det som börjat som ett fritidsintresse och en passion till ett företag. Kärnan i företaget är fortfarande bloggen Linneas Skafferi, vilken sedan ett par år tillbaka kompletteras av ett Instagramkonto med samma namn. Verksamheten inbegriper emellertid också utgivande av kokböcker och frilansjobb som matfotograf och matskribent. Företagets intäkter kommer i första hand från betalda samarbeten med företag som vill marknadsföra sina produkter via hennes kanaler.

- Jag hoppas att det här priset till mig visar andra att det går att tjäna pengar på något man brinner för, och kan tjäna som en inspiration för fler att ta något de gör vid sidan om och göra det till en riktig sysselsättning.

Juryn som utsåg Linnea till Årets Unga Företagare i Västmanlands län bestod av Jonas Bergström (Årets Företagare i Västmanlands län 2021), Keihan Darvishi och Attila Farkas (Årets Unga Företagare i Västmanlands län 2021), Markus Brattfeldt (vd Ägarskolan), Thomas Byström (regionchef Företagarna Mälardalen), Kerstin Aviander (projektledare Företagarna Mälardalen) och Bengt Bengtsson (ordförande Företagarna Mälardalen).

Vid ceremonin på Västerås slott prisades utöver Linnéa också Lasse Bergman och Anders Jackson som Årets Företagare i Västmanlands län 2022. Deras utmärkelser vid regionfinalen innebär att de nu kommer representera Västmanlands län vid Företagarnas stora riksfinal i oktober, där de har chans att ta hem utmärkelserna Årets Unga Företagare respektive Årets Företagare i Sverige.

Fler nyheter från Företagarna