podcast news play företagaren I media förmån faq

Hallå där...Årets Företagare Surahammar

I oktober varje år delas det prestigefyllda priset Årets Företagare. Vinnaren har tagit sig först till vinsten i sin kommun och vidare till regionsfinalen för att till sist koras till Årets Företagare i Sverige.
Publicerad 28 apr 2022
Bildtext: Maria Blomberg ordförande Företagarna Hallstahammar-Surahammar överlämnar här priset till den lyckliga vinnaren Sophie Pettersson.

Vi har träffat Årets Företagare Surahammar, Sophie Pettersson som är vd för Kvistberga Group AB. Hon och hennes bror Fredrik Lingons driver företaget som levererar ramper och förflyttningslösningar från ute till inne, mellan rum, till fordon, och upp för trappor.  

-Vad var det som fick dig att bli företagare?

-Jag är uppvuxen i en företagarfamilj. Min farfar och min pappa har båda varit egna företagare och jag fick chansen att börja jobba i min pappas företag för 20 år sedan. Drivet och engagemanget har jag haft med mig sen barnsben.

-Vad är det ni gör på ditt företag som gör att ni sticker ut i jämförelse med andra branschkollegor?

-Vår glädje! För oss är det här inte bara ett jobb och allt går inte ut på att bara sälja. Vi vill ha roligt och det syns utåt mot kunderna och andra kollegor. Det är klart att business är viktigt och att vi tjänar pengar men vi gör det inte till vilket pris som helst. Vi vill att våra kunder ska vara bekväma och känna sig speciella. Vi är ett familjeföretag och vi behandlar alla som en del av familjen. Det kan låta som en klyscha men så är det.

-Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

-Mina kollegor, utan tvekan. Det är vi som gör det här tillsammans. Jag har ett fantastiskt gäng som hjälps åt. Det är stressigt och tufft i mellan åt men det räcker att man tittar sig åt sidan så har man en fantastisk kollega som kan hjälpa till. Jag är stolt över att jag lyckats skapa en arbetsplats där människor trivs att jobba.

-Vilket är det främsta skälet till din framgång?

- Jag är noga med detaljer och lämnar inget åt slumpen samtidigt som jag tycker att det är så otroligt viktigt att ha roligt på jobbet. Jag vill verkligen att folk ska trivas och det gäller både mina kollegor men också våra kunder.

-Kan du dela med dig av tre råd till den som vill vinna Årets Företagare i framtiden?

-Tro på det du gör. Omge dig av rätt människor och glöm inte bort att ha roligt!

-Stort tack för pratstunden Sophie och stort lycka till i regionsfinalen av Årets Företagare  i Västmanlands län. 

 

 

Fler nyheter från Företagarna

Ovärdigt pensionsdrama

Företagarna oroas över att partierna ägnar sig åt en budstrid som äventyrar hela pensionssystemet, i stället för att agera långsiktigt och principfast.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.