podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagslunch

Publicerad 26 okt 2022
Under förra veckan anordnades en företagslunch för att fira Torbjörn Ullsten, Mjälloms Tunnbröd som var Kramfors och Västernorrlands representant för Årets Företagare i Sverige 2022.

 

Han bedriver Sveriges äldsta tunnbrödsbageri som startades av hans farmor Rut redan 1923.

Idag har konceptet utvecklats ännu mer och utöver bageriet så tillhandahålls det även en delikatess samt restaurang. Tunnbrödet har dessutom blivit prisbelönt av Gastronomiska Akademien.

Torbjörn själv är en drivande företagare som under åren som ägare både fått jobba i mot- och medvind, under 2013 höll företaget på att gå under men genom investeringar och nytt utseende kunde man vända den negativa trenden. Om det har gått bra? Ja det kan man säga. Under föregående år gjorde dem ett rekordår med en omsättning på 30 miljoner. Företagaranda är bästa beskrivningen för Torbjörn som också sitter med som ordförande i Höga Kusten Turism AB samt så är han grundare och delägare i Härnö Outdoor AB. 

Brukar säga att vi hittade den röda tråden igen -

Torbjörn Ullsten

Under lunchen fick även inbjudna gäster förmånen att lyssna på delar av styrelsen i Företagarna Kramfors och deras pågående arbete för att förbättra företagsklimatet för företagare inom kommunen. Genom påverkansarbete och samtal kan Företagarna Kramfors lyfta de frågor som våra medlemmar anser som mest relevanta och förhoppningsvis göra en skillnad. Inom Västernorrland och Sverige i stort så visar vår rapport Företagarfakta 2022 Kramfors kommun att det största tillväxthindret är att hitta lämplig arbetskraft och personal. En av aktiviteterna som Företagarna Kramfors har lagt stor vikt kring är ett nära samarbete med skolan och att redan i tidig ålder visa för skolelever den bredd på företagande och yrken som finns inom kommunen. Vilket är varför Företagarna Kramfors tillsammans med Nordingråskolan och Kramfors kommun planerat och genomfört en företagsvecka, mer om den kan du läsa här

Fler nyheter från Företagarna