podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Konfettiregn över Årets Företagare i Härnösand 2022

Publicerad 1 jun 2022
Med en konfetti, ballonger och jubel överraskades igår Årets Företagare i Härnösand 2022 när Företagarna Härnösands styrelse knackade på dörren.

Ett regnigt och gråmulet Härnösand sken snabbt upp när glädjeyran knackade på dörren hemma hos vinnarna. Nomineringarna till det ärofyllda priset har varit många och för ett par veckor sedan utsågs tre finalister i Årets Företagare. Igår korades slutligen vinnaren, en duo, som nu får representera Härnösand i länsfinalen på Residenset den 14 juni. 

Stort att vara nominerad

På plats för att överraska vinnarna fanns Företagarna Härnösands styrelse.

- Av egen erfarenhet kan jag konstatera att det är otroligt stort bara att bli nominerad. Att sedan gå vidare som finalist och slutligen vinnare i det mycket starka startfältet är mycket stort, säger Erik Hultin, Ordförande i Företagarna Härnösand.

Årets Företagare Härnösand 2022

Leif Erlandsson och Viktoria Boström på L Erlandsson Entreprenad (LEEAB) AB är den lyckliga duon som nu kan titulera sig Årets Företagare Härnösand. 

Juryns motivering:

Varm och omtänksam företagare som visat stort engagemang såväl i den egna verksamheten som i föreningslivet. Har under många år byggt en stabil verksamhet baserad på kompetens och medmänsklighet! Söker förbättringar i detaljerna för såväl ökad lönsamhet som miljörespekt. Utöver företagandet finns också plats för ideellt arbete för ungdomar. Yrkesskicklighet utöver det vanliga och en varm personlighet.
Leif Erlandsson, LEEAB, är väl meriterad företagare för utmärkelsen Årets Företagare.

Från tre till sexton anställda

När Leif Erlandsson och sambon Viktoria Boström  förvärvade företaget 2016 var antalet anställda tre. Nu, sex år senare, är det sexton anställda. Omsättningen har gått sprikrakt uppåt och hela företaget är välmående. Om företaget har en hög omsättning ekonomiskt så har de en låg omsättning bland sina medarbetare. Ingen har avslutat sin tjänst hos LEEAB sedan 2016 och att personalen mår bra och trivs är viktiga ledord för Leif och Viktoria.

Företaget är delaktigt i många uppmärksammade projekt i regionen, exempelvis Hernö Gins kommande hotell i Härnösand och Kriminalvårdens anläggning i Viskan som återöppnas 2023. 

Intea Fastigheter och Kriminalvården var väldigt nöjda med vårt arbete med ombyggnaden av fängelset i Härnösand så de såg gärna ett fortsatt samarbete i Viskan-projektet, säger Leif Erlandsson.

Länsfinalen på Residenset

Den 14 juni utses Årets Företagare Västernorrland som sedan kommer få representera länet i riksfinalen i Stockholm i höst. Vi på Företagarna Härnösand önskar Leif och Viktoria stort lycka till och vill samtidigt säga GRATTIS till alla nominerade och finalister. Ni är alla vinnare och bidrar starkt till att Härnösand är en kommun att leva, bo och verka i.

Fler nyheter från Företagarna