headphones newspaper video-player
LIVE på fredag - allt om Brexit för företagare

Insändare: En färdplan behövs – för att ta Västernorrland och Sverige ur krisen

Publicerad 10 dec 2020

Julen står för dörren men ändå inte. När vi nu förväntas arbeta hemifrån, avstå shopping och undvika kontakt påverkar detta många mindre företag i Västernorrland. Butiker och köpcentrum gapar tomma, julmarknader ställs in och julbord bokas av. Nu behövs en färdplan för att ta Sverige ur krisen – en färdplan för att hjälpa beslutsfattare att bygga Sverige och Västernorrland bättre. Sveriges små och medelstora företag skapar fyra av fem jobb. Vi kan och vill ge politiken en hjälpande hand. Det skriver Joakim Sjöstedt, regionchef Företagarna Västernorrland i dagens Allehanda. Läs debattartikeln i sin helhet HÄR

Fler nyheter från Företagarna

Regeringen rattar om i stöden

Företagarna välkomnar att regeringen nu rättar till en del uppenbara brister i coronastöden till drabbade företag. Viktigast av allt är dock att pengarna betalas ut.

Beredskap för bredare nedstängning

Med regeringens förslag om ytterligare begränsningsåtgärder med stöd av den tillfälliga pandemilagen blir det möjligt att stänga ner fler verksamheter.

Höj tempot i den digitala omställningen

Digitalisering är en prioriterad fråga för EU-kommissionen och för regeringen. Företagarna anser att den bör fokusera på att underlätta för mindre och växande företag.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen