För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Tillsammans blir Företagarna Skellefteå starkare, på resan mot framtidens Skellefteå

Publicerad 1 sep 2020
Företagarna Skellefteå och Skellefteå Företagarna har gått samman i Företagarna Skellefteå. Äntligen! Eller säger du kanske jasså?

Under många år har det funnits två företagarföreningar som riktat sig till samma målgrupp och haft samma mål här i Skellefteå. Båda har riktat sig till ägare av små- och medelstora företag för att förbättra deras villkor att vara företagare och underlätta för dem att driva företag. Oavsett vad orsakerna en gång i tiden var till att en blev två har nu två blivit en.

Det händer mycket positivt i Skellefteå; en av Europas största industrietableringar finns här, ett kulturhus av spektakulärt slag uppförs och det byggs i en omfattning som vi i vår styrelse inte har upplevt tidigare under vår livstid.

Detta positiva ska vi vara glada och stolta över och också komma ihåg att det ständigt finns utmaningar runt hörnet och rakt framför oss som vi måste ta tag i.

Många företagare är oroliga över hur man ska få tag i kompetens; kommer all kompetens att sugas upp av de större aktörerna som etablerar sig och lockas till kommunen? Kommer jag att kunna sälja mitt företag när det är dags för mig att avveckla min verksamhet eller kommer alla att vilja vara anställda hos någon stor aktör i framtiden? Kommer det att finnas en framtid för alla oss företagare utanför stadskärnan Skellefteå? Dessa frågor upptar många Skellefteå företagares funderingar idag.

Vi hoppas att vi kan göra vår del i att kunna komma framåt i denna nya miljö i vår kära hemkommun. Vi vill därför nå ut till så många företagare som möjligt.

Därför kommer vi att lägga ut våra styrelsemöten nära företagen. I Boliden, Jörn, Byske, Kågedalen, Bureå och förstås också i centrala Skellefteå. I samband med detta vill vi träffa företagare från dessa orter samt gärna också komma på företagsbesök. Detta gör vi för att få möjlighet att få insikt i villkoren för företagaren från så många företagare som möjligt, medlemmar och icke medlemmar. På så sätt hoppas vi att vi kan göra mer för vår målgrupp men också dra vårt strå till stacken på ett så bra sätt som möjligt för ett starkt, företagsamt Skellefteå.

Tillsammans gör vi Skellefteå ännu starkare för framtiden – hoppas vi syns på resan!

Med vänlig hälsning,

Styrelsen Företagarna Skellefteå

Fler nyheter från Företagarna