headphones newspaper video-player

Business Boosten nätverkar coronaanpassat i höst!

Business Boosten, Företagarna Umeås nätverk för företagande kvinnor har inte ställt in utan ställt om. Under hösten har en lång rad aktiviteter anordnats - och anpassats - utifrån rådande omständigheter och förutsättningar.
Publicerad 14 okt 2020

Annica Nilsson och Catharina Hörnfeldt som driver nätverket bestämde sig snabbt för att inte ställa in träffarna pga corona utan istället ställa om.

Behovet att träffas, prata, umgås, nätverka och utbyta idéer och erfarenheter är stort i dessa tider av snabba förändringar. Kanske i synnerhet bland kvinnor som ofta är soloföretagare och inte har så många kollegor att bolla med.

Annica och Catharina har jobbat intensivt med att sy ihop aktiviteter som ska vara lämpliga. Sedan nätverket startade har träffarna främst utgjorts av luncher där en företagare är i fokus och får berätta om sina erfarenheter som företagare följt av trevliga och inspirerande diskussioner. Dessa luncher, som orndas varje månad har fortsatt under hösten, men anpassat utifrån de riktlinjer som Folkhälso-myndigheten ger och även de regler som Företagarna har för att genomföra event så säkert som möjligt ur smittosynpunkt. Umeå Näringsliv bjuder på luncherna.

Utöver luncherna har andra trevliga aktiviteter ordnats, såsom Höstvisning på Boutique Anniqa och Utflykt till Tavelsjöberget med Naturkompaniet. Kommande event är Ölprovninv på U&Me Beer,  Höstmys på Face, Visning på Westerbottens Bryggeri och Prova på Yoga på Yogaskolan.

Vi försöker hitta aktiviteter som kan skapa mervärde, dels ska deltagarna få testa på något kanske nytt, och dels har vi tänkt utifrån Stöd din lokala företagare.

Aktiviteterna anordnas tillsammans med lokala företagare och deltagarna får alltid fina goodie-bags med sig med erbjudanden, produkter och annat kul från lokala företagare. 

Se några bilder från tidigare event i bildspelset ovan. 

Nätverket Business Boosten är initierat av och drivs av Företagarna Umeå, men de bjuder in alla företagande kvinnor i Umeå och kranskommunerna att delta.

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Ungt företagande i fokus

Att redan som ung få hjälp att förverkliga en idé i företagsform kan vara startskottet på en framtida karriär som företagare.

Locket på om Las

Trots regeringens löfte om att utredningarna om ny arbetsmarknadspolitik skulle föra dialog har kontakten varit i det närmaste obefintlig.

Småföretagen ser ljusning

Antalet arbetstillfällen i de svenska småföretagen har minskat kraftigt under det senaste året, men nu ser de ljust på framtiden igen, visar en ny rapport.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor