podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Lycksele går mot ljusare tider! Sommarhälsning från ordförande

Publicerad 27 jun 2019
Lycksele går mot ljusare tider. Tror jag vågar påstå det, utan att bli emotsagd. För visst känns det som mycket håller på att vända. Det är som om vi vaknat, inte bara på grund av att vintern passerat och vi närmar oss sommaren. Nej, mer känslan av att kommunen är på väg att upptäckas av andra.
Lycksele Näringsliv #1 2019

Vi har hela tiden känt till Lyckseles fördelar, nu har även andra fått upp ögonen för allt det positiva. Det finns flera goda exempel på det och som tål att upprepas. Arbetsförmedlingen valde oss för sitt nya servicekontor. Nu har SmåA hängt på och gjort detsamma. Vi måste ha haft konkurrens från flera i det fallet, gissar jag.

Även Byggmax slog till och etablerade en butik i ”Södra Lapplands handelscentrum”. Inte heller det någon tillfällighet  om man får tro beslutsfattarna i ärendet.  Också industrin kliver framåt; nyanställer, investerar och växer. Ingen nämnd, ingen glömd i det sammanhanget.

Är vi rustade för att möta allt det positiva som händer?

Jag hoppas det i alla fall. Inom ramen för projektet ”Attraktiva Lycksele” arbetar nu ett flertal grupper på att se över och föreslå förbättringar inom olika insatsområden, t ex inom boendet, hur och vad vi kan göra för att utveckla centrum och att locka hit fler genom samverkan när det gäller rekryteringen av arbetskraft. I beskrivningen konstateras att arbetet för Lyckseles framtid handlar om en nödvändig process, mer än ett tidsbegränsat projekt. Inget kan vara riktigare.

Företagarna Lycksele - eller Lycksele Hantverksförening som det hette tidigare - fyller 100 år i år. En titt i historiebeskrivningen får en att inse betydelsen av näringslivets gemensamma strävan för att komma framåt.

Det måste sägas igen: Lyckseles näringsliv består av en stor skara duktiga entreprenörer. Ingen nämnd och ingen glömd här heller. Dessutom kan de underhålla en publik med härlig sång och musik om de får möjlighet. Let´s Sing på MB den 5 maj var kvällen när näringslivet tog ton, på ett nytt sätt. Stort tack för underhållningen och återkom gärna en annan gång!   

Vår tidning Lycksele Näringsliv #1 2019 är ute nu. Trevlig läsning!

Kvar är att önska er alla en trevlig sommar!

Hälsningar

Calle Franklin

Ordf. Företagarna Lycksele

 

Fler nyheter från Företagarna