För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Projekt Dorotea Utvecklingscentrum DUC

Publicerad 19 jun 2019
Företagarna Dorotea har beviljats projektstöd inom lokalt ledd utveckling. Lappland 2020 har prioriterat projektet och Jordbruksverket har beviljat projektstödet.

Syftet med projektet är att etablera en mötesplats/resurscentrum mellan ungdomar, privat, offentlig och ideell sektor för att driva utvecklingsfrågor och att öka och stimulera entreprenörskapet inom skolan.

Projektet har startat upp sin verksamhet på Stallgatan 1, som kommer att få namnet ”Dorotea NäringslivsArena” och Carina Thellbro Marcusson har anställts som projektledare. En styrgrupp är bildad som består av delar av styrelsen i föreningen Företagarna Dorotea, representanter för Köpmännen och turistnäringen samt kommunens näringslivsutvecklare.

Att göra ungdomar delaktiga i samhällsbyggandet är viktigt, därför vill vi särskilt stödja skolans arbete och hitta former för mer utbyte mellan näringsliv och skola. Uppmuntra innovativa idéer, det yrke som inte finns idag kanske finns imorgon!

Vi kommer att undersöka och kartlägga vilka behov som finns hos våra företag och entreprenörer, både vad gäller behov av kompetensutveckling men även annat som är viktigt för att stärka och utveckla vårt lokala näringsliv.

Vi vill arbeta för en positiv utveckling av Dorotea kommuns företagsklimat. Det tror vi sker bäst genom samverkan med kommunens näringslivsinriktade projekt, skolan, föreningar och företagare.

Ett bra företagsklimat = ökade skatteintäkter till kommunen!

Kontakt: Carina Thellbro Marcusson, telnr 070-312 64 88, e-post: dnadorotea@outlook.com

Taggar
Fler nyheter från Företagarna