För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare 2023 i Kils kommun har korats!

Publicerad 31 mar 2023
Årets företagare i Kils kommun, utsedd av Företagarna Södra Värmland är entreprenörstrion bakom Svizza AB.
Från vänster: Thomas Söderqvist, Jenny Högefjord och Lennart Ernstsson. Priset delades ut av Magnus Christoffersson (fjolårets vinnare)och Hasse Norström (Företagarna Södra Värmland).

Nu har det prestigefyllda priset Årets Företagare delats ut i Kils kommun. Årets vinnare blev utsedda av Företagarna Södra Värmland och heter Thomas Söderqvist, Jenny Högefjord och Lennart Ernstsson.  Det är tre drivna företagare som tillsammans driver verksamheten Svizza AB och är specialister på tjänster runt tung industriutrustning.

Svizza AB, är ett företag som jobbar inom många olika branscher och har hela världen som sitt arbetsfält. På kontoret sitter grundaren och vd:n Lennart Ernstsson tillsammans med Thomas Söderqvist och sin dotter Jenny Högefjord.

– Thomas är min högra hand och Jenny bestämmer det mesta här, berättar Lennart med ett leende.

Vilka är Swizza AB?

- Våra områden är underhåll och reparationer, ombyggnationer, flytt av utrustningar och installationer av olika slag. Vi har också lång erfarenhet av värmeverk och fjärrvärmeanläggningar vid service- och revisionsstopp.

Hur många jobbar här?

– Idag är vi ungefär 40 anställda och vi expanderar fortfarande. Vi har tankar om att bygga ut för att allt ska få plats.

Vilka är era kunder?

– Bolaget står på flera ben och har kunder inom stål-, aluminium-, pappers- och träindustrin. Vi har regelbundet uppdrag över hela världen och allt utgår från Kil.

Vad är bäst med ert arbete?

– Det är väldigt omväxlande. Vi lägger mycket tid på att planera men ett telefonsamtal kan vända upp och ner på all planering. En kund kan med kort varsel behöva folk på plats. Det är en utmaning men väldigt roligt när vi får ihop det - vilket vi brukar göra.

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna