podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Hammarö har korats: "Chockad"

Publicerad 31 maj 2023
Nu har Årets Företagare i Hammarö korats!

Det var under en lunchceremoni ute på bryggan på Restaurang Skärgårdsudden som Årets Företagare korades under onsdagen. Totalt 48 företagare hade anmält sig till onsdagens företagslunch innan Årets Företagare 2023 avslöjades.  

På plats var Hammarös näringslivsutvecklare Annika Axelsson tillsammans med Företagarnas regioncsamordnare Ulrika Rönström samt Fredric Syren och Helena Wiktelius från Företagarma Södra Värmlands styrelse.

Båtenreprenör årets vinnare

Under lunchen hyllades alla nominerade och så utsågs årets vinnare som denna gång blev båtentreprenören Dan Hedgren, vd för Skeppa Rederi AB som sköter båtbusstrafiken på Hammarö och flera andra kommuner i värmland.

- Detta var oväntat, men jättekul såklart! Man har så mycket att göra just nu inför båtbusspremiären imorgon så detta var ett skönt avbrott, säger Dan med ett leende. 

De övriga företagarna som hade nominerats var; Cecilia Fjellman-Fredholm, Seleri AB, Ewa Wiklund, Ewa-Lenas Källare, Jörgen Esslinge, Träteknikerutbildning i Hammarö AB, Maria Larsson, Hammarö Tapetserarverkstad och Urban Svensson, ICA Kvantum.

- Det var tuff konkurrens i år! Dan är en värdig vinnare och duktig entreprenör som erbjuder en fantastisk möjlighet att kunna besöka och se mer av vårt fantastiska Hammarö, säger Annika Axelsson avslutningsvis. 

Vinnarmotivering:
Dan Hedegren är en visionär och drömmare som får sina drömmar besannade! Tack vare honom har vi en fantastisk tillgång av båtbusstrafik på Hammarö med omnejd. Dan har fler visioner som han vill utveckla i Norra Vänern och det ser vi fram emot att ta del av!

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna