För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Sunne kommun involverar allmänheten i Sunnes utveckling

Publicerad 22 okt 2020
Sunne kommun vill involvera allmänheten i arbetet med att ta fram den nya fördjupade översiktsplanen för Sunne tätort. Inför att utkastet ska ta form bjuder kommunen in till workshops och vandringar för att lyssna in Sunnebornas önskemål.

Man vill ha ett bra underlag som bygger på vad Sunneborna tycker är viktigt. berättar Mikael Persson, samhällsplanerare i Sunne kommun, som tillsammans med den fysiska planeraren Sandra Bood höll en workshop i Frykensalen under onsdagen.

Företagarna Sunnes ordförande Rickard Lindqvist deltog under onsdagens workshop. Han tycker att det är bra att allmänheten involveras i ett tidigt skede. 

-  Det ger en ökad förståelse. Det är viktigt med friska ögon. Även om kompetensen inte alltid finns kan det komma upp bra saker som ingen har tänkt på, säger Lindqvist till Frykdalsbygden.

Reine Flodin som är anläggningschef för Sunne camping och sommarland berättar att han vurmar mycket för småbutiker och ett levande centrum. Lindqvist tillägger att även tillgängligheten är viktig.

Både Mikael Persson och Sandra Bood var nöjda med workshopen. Alla åsikter, synpunkter och inspel de får in uppskattas.

Persson berättar att en del synpunkter som kom in under workshopen handlade om att besöksnäringen, handeln och centrum är viktiga delar att jobba vidare med.

Efter årsskiftet påbörjas ett första utkast till en ny fördjupad översiktsplan för Sunne tätort. Sedan följer ett arbete med utkast och förslag som allmänheten kommer att ha möjlighet att lämna synpunkter på. Ett färdigt dokument ska vara klart sommaren 2022.

Läs hela artikeln på frykdalsbygden.se

Den 6 oktober anordnades en naturvandring vid Vintertorp och på onsdagen hölls en workshop i Frykensalen som ska följas av tre till. Den 18 november är det också Trygghetsvandring på Teatertorget.

Fler nyheter från Företagarna