För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare E-handlare med galopperande tillväxt är Årets Unga Företagare i Uppsala län

Publicerad 15 jun 2023
Uppsalaföretagare Madelene Törnblom är Årets Unga Företagare i Uppsala län. Hon är grundare och vd för det snabbväxande ridsportmärket Maya Delorez.
Monica Hedberg, Stefan Attefall, Madelene Törnblom och Thomas Byström

Vid en mottagning på Uppsala slott under torsdagen tog Madelene Törnblom emot Företagarnas utmärkelse Årets Unga Företagare fråm Uppsala läns landshövding Stefan Attefall.

Madelene har gjort en mäkta imponerande företagarresa på kort tid. Hon startade ridsportmärket och e-handlaren Maya Delorez 2018, och sedan dess har företaget gått från uppstickare till etablerad gigant inom sin marknad. Företagets omsättning passerade 100 miljoner kronor förra året, och gjorde det dessutom med god lönsamhet vilket imponerar i en bransch som historiskt präglats av tuff konkurrens och tunna marginaler. Madelenes kompromisslösa fokus på kvalitet och att tillgodose kundernas alla behov har gjort Maya Delorez till ett välkänt och uppskattat varumärke som används av både amatörer och proffs.

Madelenes inspirerande företagargärning är självfallet en bidragande orsak till att hon vinner utmärkelsen Årets Unga Företagare i Uppsala län. Minst lika viktigt är emellertid att hon illustrerar för andra att företagande gör det möjligt att bygga en karriär på sin passion, samt att hon både genom sitt företag och på andra sätt främjar en aktiv och meningsfull fritid nära naturen.

I samband med att Madelene utsågs till Årets Unga Företagare i länet utsågs även Per Söderqvist till Årets Företagare i länet. I oktober kommer Madelene och Per representera Uppsala län vid den nationella företagargalan i Stockholms stadshus, där de konkurrerar om de nationella utmärkelserna i sina respektive kategorier.

- Vi utser Årets Företagare och Årets Unga Företagare varje år för att uppmärksamma och hylla företagare som är förebilder. Småföretagen har stått för 4 av 5 nya jobb sedan 1990 och är lösningen på många av våra samhällsutmaningar. Genom att lyfta företagare som är förebilder vill vi bidra till att fler vågar satsa på företagande, skapa jobb och bidra med lösningar, förklarar Företagarnas regionchef Thomas Byström.

I oktober kommer Madelene att representera Uppsala län vid den nationella Företagargalan i Stockholms stadshus, där hon konkurrerar 

Fler nyheter från Företagarna